Zmajevi nastavili s treninzima: Miske dolazi danas, Lulić sutra

Nogometna reprezentacija BiH nastavila je s pripremama za Brazil i treninzima na terenu u Hrasnici. U ponedjeljak je biio slobodan dan, a danas se ponovo nastavilo s tempom od dva treninga dnevno. Ekipi su se priključili Toni Šunjić i Muhamed Bešić, dok je s treninzima počeo i Ognjen Vranješ.

Ermin Bičakčić, Izet Hajrović i Ervin Zukanović bili su pošteđeni prijepodnevnog treninga. Zukanović je morao završavati papirologiju za dobivanje američke vize, Hajrović je dobio temperaturu, dok je Bičakčić još uvijek oporavlja od povrede. 

Zvjezdan Misimović bi se „Zmajevima“ trebao priključiti danas, a sutrašnjim dolaskom Senada Lulića iz Italije bi se kompletirao tim koji je sastavio selektor Safet Sušić.

– Treninzi su ozbiljni od početka. Svi ovi igrači su imali naporne sezone i sada je najvažnije dozirati, da ne bude pretjerano. Skoro svi su tu i, to mogu potvrditi svi koji gledaju treninge, ozbiljno se radi od prvog dana – rekao je Sušić prije današnjeg prijepodnevnog treninga.

U četvrtak bi „Zmajevi“ trebali igrati kontrolnu utakmicu protiv mlade reprezentacije BiH, ali je još uvijek upitna zbog poplava.

 – Ja sam htio da igramo tu utakmicu i ako se bude moglo otići u Gradačac idemo i igramo. Danas bi u toku dana trebali odlučiti hoće li se igrati u Gradačcu. Insistirao sam da čitav prihod s te utakmice ide za nastradale u poplavama. Utakmica će se sigurno igrati, ako ne u Gradačcu, onda ćemo je prebaciti na Grbavicu – kazao je Sušić.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close