Zlatni momci danas stižu u Sarajevo

Zlatni momci danas stižu u Sarajevo iz Poljske gdje su se okitili medaljom svjetskog prvaka. Kako saznajemo, reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci na Aerodrom u Sarajevo dolaze u 12:25, sati, gdje će biti glavni doček.

Najtrofejniji bosanskohercegovački sportski kolektiv zaslužio je da se danas okupe i dočekaju ih hiljade navijača. Oni su u Poljskoj osigurali svoju ukupno 18 medalju od 1997. godine, savladavši Brazil u poljskom Elblagu sa 3:1 setovima.

Građani BiH i brojni političari uputili su čestitke Zlatnim momcima, no čestitke im trebaju, svakako, svi uputiti na dočeku, jer to je najmanje što su zaslužili.

Podsjetimo, Sabahudin Delalić, kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci je za Klix.ba istakao da je ponosan na svoj tim koji je uspio pobijediti, iako nije bilo nimalo lagano igrati protiv Brazilaca.

“Ovo nam je možda i najdraža titula od svih. Kroz šalu smo komentarsali da smo kao bokseri objedinili tri titule, tri pojasa…”, rekao je Delalić.

Portal Klix.ba još jednom čestita zlatnim Zmajevima koji su ponos BiH te pozivamo sve koji su u mogućnosti da dočekaju reprezentativce i čestitaju im na način kako su i zalsužili.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close