Zlatna medalja tešanjskoj vodi na sajmu u SAD-u

Prestižni sajam Berkeley Springs u Virginiji (SAD) ponovo je pokazao i potvrdio da naša zemlja, Bosna i Hercegovina ima neprocjenjivo bogatstvo sa najboljim, najcjenjenijim, najčišćim i najvrijednijim blagom.

To blago su izvorišta pitke i zdrave vode koja su na žalost svugdje u svijetu više cijenjena nego u našoj zemlji. Nagrada za Tešanjski Celvik, čija je voda “Dobri kiseljak” osvojila zlatnu medalju, na ovogodišnjem takmičenju u Virginiji predstavlja još jednu opomenu svima nama da se svim snagama moramo boriti za zaštitu naših blaga, za zaštitu domaće proizvodnje i svega onoga što je naše, čime ćemo pokazati osjećaj za nas same.

Slažem se sa pisanjem medija da je ovo takmičenje u Virginiji svojevrstan “Oscar voda” a nagrade koje su tešanjske vode osvajale 2005., 2007., 2011. jasno nam govore da smo šampioni u kategoriji prirodnih gaziranih voda i da moramo imati veći sluh i osjećaj za iste. Želim istaći da sam izuzetno ponosan na tu činjenicu te da kao dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva od srca čestitam dobitnicima ovogodišnje nagrade. Također, ponovo pozivam javnost u BiH odnosno sve naše građane koji svakim danom sve više pokazuju da imaju snažnu svijest o važnosti kupovine domaćih proizvoda, da i dalje kupuju domaće proizvode te da na taj način zajednički stvaramo uvjete za nove i slične nagrade”, rekao je dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Jerko Ivanković Lijanović povodom ponovnog osvajanja visokog priznanja za BiH vode, saopćeno je.

eKapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close