Vlada RS podnosi ostavku – Ime novog mandatara danas

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je 25. februar 2013., na sastanku sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem dogovorena ostavka Vlade RS, piše “Glas Srpske”

Dodik je rekao da će za srijedu biti zakazana sjednica Vlade i da će tada biti saopšteno ime novog mandatara.

– Neki ministri će ostati u sastavu nove Vlade, kao što ostaje i koalicija sa dosadašnjim partnerima. O mnogim imenima već postoji saglasnost, a sve će ubrzo biti poznato- rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da nema potrebe da se ide u parlament Srpske, pošto se radi o ostavci Vlade Republike Srpske, kako bi se što prije ušlo u konsultacije oko sastava Vlade u kojoj će ostati jedan broj sadašnjih ministara.

– Vjerujem da će sutra biti formalno zakazana sjednica Vlade, koja će biti održana u srijedu, 27. februara, nakon čega kreće ovaj mehanizam- istakao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Predsjednik Republike Srpske nije želio govoriti o imenima budućih ministara, ističući da će mandatar imati mogućnost da u konsultacijama sa političkim strankama koje učestvuju u Vladi saopšti imena novih ministara.

– Ostaje koalicija sa SP-om i DNS-om i u tom pogledu nema nikakvih nepoznanica- rekao je Dodik.

On je istakao da je na sastanku ocijenjeno da je potrebno uvesti novu atmosferu, novi impuls, koji bi trebalo da eliminiše dosadašnju značajno negativnu konotaciju i spekulacije u vezi sa Vladom Srpske.

Dodik je rekao da je sa Džombićem u prijateljskim odnosima i da stoje zajedno iza onoga što će biti učinjeno, bez ikakvih tenzija.

On je napomenuo da je Džombić važan čovjek SNSD-a, te da će ta stranka tražiti određena rješenja za njegove buduće angažmane.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close