Zeničke “Sjenke”: Zenica ima prvake u latinoameričkim plesovima

Plesni klub Shadows iz Zenice u protekloj sezoni napravio je sjajne rezultate i potvrdio da je u samom vrhu plesnih klubova u Bosni i Hercegovini.

Posebno se ističe plesni par Almin Omerdić i Iman Ramadan, koji je osvojio titulu državnog prvaka u standardnim plesovima, zatim titulu viceprvaka u latinoameričkim plesovima i time potvrdio da je najuspješniji par ovog kluba.

Niz uspjeha

Da se u Shadowsu odlično radi, potvrdio je i plesni par Andrej Buhić i Sajra Nemeljaković. Njih dvoje su postali viceprvaci države u latinoameričkim plesovima. Dodamo li tome da imaju prvakinje u kategoriji latino-formacije pionira 1 i viceprvakinje u kategoriji pioniri 2, te da još imaju i prvakinju države u solo-plesu u najstarijoj adult kategoriji i viceprvakinju u ciciban kategoriji i bronzanu u kategoriji pioniri 1, slobodno možemo reći da je sezona iza njih jedna od najuspješnijih.

– Almin i Iman su imali uspješan nastup na jednom od najjačih otvorenih prvenstava u plesu u Ljubljani, gdje su bili sedmi. Na turnirima u protekloj godini u okviru Saveza BiH osvojili smo više od stotinu prvih mjesta. Shadows škola plesa svaki dan broji sve više polaznika, kako onih najmlađih, tako i onih najstarijih, a trenutno u klubu radi više od 150 članova u šest plesnih grupa, kaže Semir Šerić Šera, internacionalni sudija plesa, prvi čovjek Shadowsa.

Kroz ovaj klub je prodefilovalo oko 10.000 polaznika svih uzrasta, koji su se tako našli u ovom prelijepom sportu. Na polju sportskog latinoameričkog plesa “Sjenke” su osvojile više od 50 medalja, što na državnim prvenstvima, što na međunarodnim takmičenjima i kupovima.

Jedan od najznačajnijih rezultata svakako je učešće članova kluba – amaterskog plesnog para Dženana Čaušević/Dino Bajramović 1998. godine na Svjetskom prvenstvu amatera u Göteborgu. Klub je imao tri puta prvake države i deset viceprvaka.

Članovi Shadowsa imali su uspješnu saradnju sa muzičkim festivalima u Zenici, Budvi i Bihaću, kao i sa mnogobrojnim estradnim umjetnicima, te sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica.

Repriza u septembru

Meša Kopić, asistent u Klubu i jedan od najuspješnijih plesača u ovom sportskom kolektivu, učestvovao je u projektu Muzičkog teatra Sarajevo u mjuziklu “Prljavi ples”, gdje je bio nosilac glavne uloge.

Premijera je održana 9. juna u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, a repriza je najavljena za septembar u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close