Ostali sportoviSport

Zenica ima osvajače Premijer lige BiH

Kako je završena takmičarska sezona tako je došlo i vrijeme da se objave zvanični rezultati! BS BiH je na stranici Sudijske organizacije objavio rezultate za Premier Ligu BiH i to u obje discipline DRUM i XC!
Ovim putem obavještavamo svoje članove, pratitelje i prijatelje da je Biciklistički klub “Rotacija-SPIN” dominirao u obje lige i to u dvije kategorije.

Naime  Vedad Karić je bio ubjedljivo najbolji u kategoriji ELITE tokom cijele godine te je uspio po četvrti put osvojiti Premier ligu BiH u Drumskom biciklizmu, a ove godine je tome dodao i titulu prvaka Premijer lige XC BiH.

Da uspjeh kluba bude jos veći pobrinuo se Eldin Šarić koji je također bio dominantan u kategoriji Master “A”, te je također postao osvajač Premier lige XC i Premier lige DRUM BiH.

Tarik Pihljak je u svojoj premijernoj sezoni osvojio odlično 5.mjesto, te uz Irijana Durmu nagovjestio da naš klub ima perspektivu i polaže nade u mlade snage!

Također jako je važno napomenuti da naš klub ove godine ima i dva reprezentativca. Nakon Vedada koji je neizostavan član Reprezentacije, poziv je ove godine dobio i Eldin Šarić kao nagradu za sjajnu sezonu i uložen trud tokom cijele godine!

Dakle nakon mnogo godina sa zadovoljstvom možemo reći da Zenica ima osvajače Premier lige u biciklizmu i to na dva fronta što dodatno uvećava impozantan uspjeh naših momaka! Slijedi kratka pauza, a onda pripreme za sezonu 2020.

NAŠIM MOMCIMA ČESTITAMO OD SRCA, ŽELIMO UGODAN KRATKI ODMOR I PUNO SREĆE U SLJEDEĆOJ TAKMIČARSKOJ SEZONI

Biciklistički klub “Rotacija-SPIN”

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close