LifestyleShowbiz

Zenica će i ove godine biti centar bh. smotre najmlađih ljubitelja filma

Dječiji film festival u Zenici se održava već četiri godine zaredom uprkos svim problemima s kojima se susreću organizatori. Ovogodišnji DFF u Zenici će biti održan od 30. oktobra do 5. novembra, a organizatori očekuju da će i ove godine, kao i proteklih, Zenica biti bh. dječiji centar uz više od 10.000 posjetilaca.

“Cilj festivala je da svako dijete koje poželi, doživi čaroliju gledanja filma u kinu, druži se sa svojim vršnjacima, ali i s porodicom, nauči nešto novo i kulturno se obrazuje”, kazao je za Klix.ba Denis Samardžić, direktor festivala.

Na ovogodišnjem DFF-u posjetiocima će biti predstavljeni filmovi iz SAD-a, Švicarske, Luksemburga, Belgije, Njemačke, Švedske, Francuske, Češke, Norveške, Južne Koreje i Australije.

“Na ovogodišnjem festivalu ćemo predstaviti 21 filmski naslov kroz više od 75 kino projekcija, od čega deset premijernih naslova porodične i dječije produkcije koji nisu redovno prikazivani u bh. kinima. Posebno smo ponosni na činjenicu da više od 65 posto programa čine vanholivudske porodične i dječije nezavisne produkcije iz evropskih zemalja”, dodao je Samardžić.

Tokom sedam dana Festivala bit će održano i 40 kreativnih radionica s omiljenim likovima iz crtića koji će posjetiocima pružiti zabavu kroz igru, ples i druženje.

Kao i prethodnih godina i ove godine Festival će se realizovati uz pomoć Grada Zenice, Raiffeisen banke te generalnog pokrovitelja kompanije ArcelorMittal Zenica.

Klix
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close