NogometSport

Željezničar slavio na Koševu

Fudbaleri Željezničara su u okviru 26. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Koševu savladali domaće Sarajevo sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Stanić – Zahirović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Memija – Lendrić.

Za domaći tim Sarajeva su igrali: Pvalović – Kadušić, Kovačević, Barbarić, Al. Bekić – Mihojević, Rustemović, Okić, Am. Bekić, Duljević – Benko.

U 11. minuti Benko se našao ispred gola Željezničara, a nakon gužve lopta je otišla u korner. Nakon kornera Kovačević glavom šutira pored gola. Devet minuta poslije Duljević sa 30 metara šutira daleko od gola. U 26. minuti odličan napad Želje kada u završnici na ubačaj Lendrića Memijin udarac blokira Barbarić.

Duljević je ponovo pokušao u 29. minuti, ali i ovaj put njegov udarac nije ozbiljno zaprijetio golu Plavih. Dvije minute poslije Mihojević snažno šutira sa vrha kaznenog prostora, ali lopta nakon bloka Zahirovića odlazi i korner. Nakon kornera opet Mihojević šutira preko gola. Pet minuta poslije Blagojević ubacuje, a M. Stevanović glavom šutira pored gola Sarajeva.

Sinišu Stevanovića je u 38. minuti zamijenio Tiago. U 43. minuti prijeti Sarajevo, ali Kjosevski dva puta dobro brani.

Željo u vodstvo dolazi u 45. minuti. Blagojević je sa strane ubacio, a Miroslav Stevanović pogodio za veliko slavlje na južnoj i dijelu zapadne tribine!

Od 49. minute je umjesto Okića igrao Harba. Pet minuta poslije najbolja prilika za Sarajevo. Nakon ubačaja iz prekida, Benko je šutirao i pogodio stativu našeg gola. U 60. minuti brza akcija Plavih, a nakon dodavanja M. Stevanovića Tiago šutira pored gola.

Igrala se 66. minuta kada je nakon kornera Kosorić šutira visoko preko gola. Mihojevića je zamijenio Emerson. Radovac je zamijenio Al. Bekića. U 77. minuti je Blagojević lucidno pokušao nakon slobodnog udarca, ali je pogodio spoljni dio mreže. Dvije minute poslije toga velika prilika za Sarajevo. Udarac Duljevića je pogodio prečku, a potom Harba šutira pored gola.

Tiaga je zamijenio Zolotić. U 83. minuti Rustemović sa 30 metara šutira preko gola. Bekrića je zamijenio Djermanović. Dvije minute prije kraja Am. Bekić je zaradio crveni karton zbog udaranja Kosorića. U narednoj akciji M. Stevanović iskosa snažno šutira preko gola. U sudijskom vremenu nakon asistencije Djermanovića Lendrić šutira pored gola.

U narednom kolu Željo na Grbavici u petak od 20:30 sati dočekuje lidera prvenstva, ekipu Zrinjskog.

Ovo je Željezničaru bila prva pobjeda na Koševu nakon 12 godina kojom su Plavi prestigli gradske rivale na tabeli.

(Vijesti.ba)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close