BiHPrivreda

Željezara Zenica prodaje 15 posto svog udjela u kompaniji Linde Gas BH

Željezara Zenica d.o.o. Zenica, putem Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hecegovine raspisala je javni poziv za učešće u prodaji 15 posto svog udjela u kompaniji Linde Gas BH d.o.o. Zenica.

Početna cijena je 1.862.889,80 KM.

Osnovna djelatnost ovog društva je proizvodnja gasova. Osnovano je 2003. godine i smješteno u Industrijskoj zoni-Željezara Zenica.

Linde Grupa, čiji je Linde Gas BH član, vodeći je isporučilac industrijskih, procesnih i specijalnih gasova i jedna od najprofitabilnijih inženjering kompanija.

Nudi širok asortiman komprimovanih i rastopljenih gasova kao i hemikalija i zato je značajan i pouzdan partner za veoma raznolike industrije.

Linde gasovi se, na primjer, koriste u energetskom sektoru, u proizvodnji čelika, hemijskoj industrii, zaštiti životne sredine i zavarivanju kao i u preradi hrane, proizvodnji stakla i elektronici.  Linde takođe investira u ekspanziju svog brzo rastućeg poslovanja zdravstvene zaštite, tj. medicinskih gasova i Linde je vodeći globalni igrač u razvoju ekološki povoljne tehnologije vodonika.

Linde proizvodi i usluge se mogu naći u skoro svakoj industriji, u više od 100 zemalja.

Aukcija će se održati 26.01.2017. godine u 12:00 sati u prostorijama Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH.

Akta.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close