Javne ličnostiM plusVisoko

Sretan rođendan Midhatu Hajdareviću

Sretan rođendan Midhatu Hajdareviću, vlasniku produkcijske kuće “Magazin plus”

Midhat Hajdarević je rođen 11.02.1965. godine u Visokom, gdje trenutno živi i radi.
Vlasnik i direktor je produkcijske kuće “Magazin plus”, osnovane 05. maja 1999. godine.

Informativni portali Magazina plus:
– magazinplus.eu
– visoko.ba
– veterani.ba
– bkcvisoko.com
– sportskisavezvisoko.ba

Medijsko iskustvo sticao na ratištima u Sloveniji, potom Hrvatskoj (izvlačeći tadašnje pripadnike JNA iz kasarni i proslijeđivanjem u BiH – mladiće iz Visokog i visočkog okruženja), a tokom rata u BiH, kao Načelnik Službe za informisanje i odnose s javnošću, razvijao medijske projekte afirmacije oružanih snaga – visočkih ratnih formacija.
Poslije rata angažiran na RTV Visoko na projektu afirmacije značajnih datuma i ličnosti iz posljednjeg rata. Političkom linijom “protjeran” s visočke lokalne Radio-televizije Visoko zbog odbijanja “censure” i priče o pokušaju samoubojstva “Zlatnog ljiljana” Alije Mušinbegovića.
Odlukom Općinskog vijeća Visoko iz 1997. godine ovlaštena osoba za evidentiranje, prikupljanje i arhiviranje ratne arhivske građe.

Nekoliko godina radio u informativnoj redakciji NTV “Studio 99” Sarajevo, te bezuspješnom pokušaju formiranje “Bošnjačke TV” u Sarajevu.
Od 1982. godine omladinski aktivista i učesnik mnogobrojnih edukativnih i radnih projekata Saveza socijalističke omladine Jugoslavije i trenutno najbolji poznavatelj/analitičar političke zbilje Visokog i okruženja.
Političko i radno iskustvo sticao kao lider omladinske organizacije “Škole u privredi” – MSŠ “Hazim Šabanović” Visoko, KTK Visoko, kao oficir – natporučnik u Armiji Republike BiH, Oružanim snagama BiH, te kao novinar, urednik i producent u RTV Visoko, NTV “Studio 99”, Produkcijske kuće “Magazin plus”.
Bio je predsjednik karate kluba Visoko, dobitnik je sportskog općinskog priznja Sportskog saveza Visoko za 2013.

www.magazinplus.eu

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close