“Zelene” metode: Kućni lijekovi protiv peruti

Kako biste izbjegli glavne neprijatelje kose, važno je da usvojite uravnoteženu rutinu njege kose. Ovih nekoliko recepata će vam pomoći da se nosite sa ovim neugodnim stanjem uz pomoć prirodnih tretmana i recepata. Prije nego opljačkate prodavnice u potrazi za raznim hemijskim sastojcima, pobrinite se da eksprimentišete sa ovim „zelenim“ metodama.

Kada se radi o pojavi peruti, glavni krivac može biti infekcija koja oštećuje tjeme, a sa njim i vlasi. Iritacija i perutanje tjemena su neki od glavnih simptoma na koje trebate obratiti pažnju. Također, neki tvrde da možete kontaminirati tjeme zahvaljujući upotrebi peškira i češljeva osoba koje već pate od ovog neprijatnog stanja kose. Kako biste se riješili tih sitnih pahuljica koje mogu uništiti vaš izgled i ugled, probajte ovih nekoliko kućnih lijekova koji vam neće oduzeti puno vremena a koji se prave od uobičajenih sastojaka koje ćete pronaći u svojoj kuhinji.

Maslinovo ulje

Da biste se borili sa ovim teškim i nesretnim stanjem svoje kose, koristite vruće maslinovo ulje koje ćete nanijeti na kosu. Kombinovanje sesije za njegu kose sa toplom parnom kupkom može učiniti čuda sa vašim tjemenom, dopuštajući mu da se oslobodi štetnih tvari. Zagrijte maslinovo ulje u zdjeli i nanesite na kosu sa velikom pažnjom. Zatim umasirajte ulje u tjeme i na kraju stavite vlažan peškir i ostavite tako najmanje 10 – 15 minuta. Pozitivni rezultati će biti vidljivi nakon nekoliko puta.

Sok od jabuka
Voće ima visok sadržaj antioksidanasa a jabuke su iznimno bogate ovim sastojcima. Kako biste rekli zbogom svom nestabilnom tjemenu, napravite sljedeći tonik za svoju kosu. Iscijedite sok jedne jabuke i pomješajte 40 ml soka sa 40 ml tople vode. Sipajte na kosu a zatim masirajte sa velikom pažnjom da se uvjerite da su sve vlasi obuhvaćene. Ostavite tonik na glavi najmanje 15 – 20 minuta i onda isperite sa mlakom vodom. Uključite ovaj korisni ritual u svoju sedmičnu rutinu i nastavite s njim najmanje 3 sedmice kako biste dobili željene rezultate.

Bademovo ulje
Prirodna ulja su savršena da se liječite od najtvrdoglavijih problema kože i kose. Ovoga puta, sve što trebate uraditi je kupiti manju količinu bademovog ulja i umasirati ga u vlasište. Pored toga, nakon što završite sa masažom, umotajte kosu u peškir koji ste prethodno umočili u vruću vodu. Pobrinite se da peškir ostane topao sve vrijeme. Nastavite sa ovim ritualom najmnaje 2 puta sedmično i slijedite instrukcije da dobijete rezulate za kojim čeznete.

Soda bikarbona
Soda bikarbona se koristi za razne probleme i u razne svrhe. U ovom slučaju, operite kosu kao što obično i radite, uzmite pun dlan sode i utrljajte u vlasi. Ostavite 2 minute i isperite sa čistom mlakom vodom. Nastavite sa ovim tretmanom najmanje dva puta sedmično dok se konačno ne riješite peruti.

(24sata.info)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close