Igokea u ulozi mučenika: Trener Bajić traži da se otkaže Final Four!

Ne stišava se nezadovoljstvo klubova u regiji nakon kaosa koji je u ABA ligi nastao zbog krivog tumačenja pravila.

Vodstvo ABA lige gotovo je cijele sezone uvjeravalo klubove kako će u Euroligu sljedeće sezone prvoplasirana momčad regularnog dijela sezone te pobjednik na Final Four turniru, tj. prvak lige. Tek nedavno otkrilo se kako je došlo do nesporazuma, a najdeblji kraj mogla bi izvući Igokea, koja je cijelu sezonu provela na vrhu i s prvog mjesta čekaju F4.

Vodstvo Eurolige traži da se mjesta u njihovom natjecanju dodijele prvaku i drugoplasiranoj momčadi, tj. finalistu. Trener momčadi iz Laktaša Dragan Bajić tim se povodom obratio medijima pismom.

Kad je kvalitet i snaga moga tima za predstojeći final four u pitanju koji treba da se igra na našem parketu i uz našu publiku ne plašim se kao trener. Sa ovim timom ne plašim se nijednog protivnika, pogotovo ne u Laktašima, ali se plašim jos ožiljaka koji bi sigurno ostavili trajne posledice na sve nas, a to nam sigurno nije potrebno jer samo mi znamo kako se osećamo posle svega ovoga.

Ako ste u mogućnosti otkažite fajnal-for pa neka ga organizuje neki veći klub, neki veći grad, neka veća država… Bolje da negde odemo kao turisti, jer je došlo vreme da je bolje gubiti i ostati srećan nego pobeđivati i ostati šokiran.

Sve ovo što se desilo je jedan veliki šok koji smo doživeli i moji igrači kao sportisti i ja kao trener odnosno sportski radnik. Svi zajedno smo imali sportski motiv, a to je da budemo najbolji jer smo znali šta nam donosi ako smo najbolji. Kao trener ovoga tima najbolje znam koje su njegove mogućnosti i krajnji dometi, smatram da su najbolji što su i pokazali u proteklom periodu.

Za to što smo najbolji zna se šta smo dobili – šok kao sportisti i ožiljak koji teško zarasta i jedno veliko ništa!”, stoji u pismu.

(Dnevnik.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close