ZDK: PRIJAVITE NEOVLAŠTENO PODIZANJE CIJENA

U skladu sa Odlukom Vlade Zeničko-dobojskog kantona, o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava građane da ovih dana kontinuirano provodi pojačan inspekcijski nadzor u cilju suzbijanja i sprječavanja negativnih pojava koje se odnose na nezakonitu prodaju određenih roba i povećanje cijena osnovnih životnih namirnica (brašno, hljeb, mlijeko, šećer, ulje i voda).

 

S tim u vezi, pozivamo građane Zeničko-dobojskog kantona, da prilikom kupovine robe i osnovnih životnih namirnica od trgovca obavezno uzmu fiskalni račun. U slučaju neregularnosti i neopravdanog podizanja cijena, treba obavijestiti Kantonalnu upravu za inspekcije na brojeve telefona: 032/200- 160 i 032/200-161, svakim danom do 16 sati. Prilikom prijavljivanja građani se mole da dostave i broj fiskalnog računa, kako bi inspektori blagovremeno mogli poduzeti represivne mjere protiv trgovaca. Ujedno, molimo građane da informacije i navodi u prijavi budu tačni, jer je provjerama u prethodnim danima po osnovu prijava građana, utvrđen određeni broj lažnih i neosnovanih prijava.

 

Dakle, za sve pomenute nezakonite radnje, izvršite prijavu Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, na kontakt telefone: 032/200- 160 i 032/200-161.

 

 

PRESS SLUŽBA KŠ CZ ZDK

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close