Kultura življenjaLifestyle

ZDK: KU CZ – Stanje na putevima

Saopćenje za javnost

Na području Zeničko-dobijskog kantona nema većih zastoja u odvijanju saobraćaja. Zbog niskih temperatura i prisutnosti snijega i leda na kolovozu vozače upozoravamo  na opreznu vožnju, te da istu prilagode trenutnim uslovima.

Snijeg koji je padao za sada nije prouzrokovao veće poteškoće i zastoje  u odvijanju saobraćaja na glavnim saobraćajnicama. Na svim lokalnim putevima saobraća se otežano zbog zadržavanja snijega na kolovozima. Registrovana su kašnjenja kao i nesaobraćanje  autobuskog saobraćaja prema destinacijama lokalnog karaktera na višim planinskim predjelima zbog zadržavanja snijega na kolovozima kao i niskih temperatura.

U jutarnjim satima je posebno bio otežan saobraćaj na magistralnom putu M17, stoga apelujemo na odgovorne na održavanju puteva da inteziviraju svoje resurse kako bi se na svim dionicama saobraćaj  neotežano odvijao.

Također, apelujemo na građane i privredna Društva da se uključe u raščišćavanju snijega u svojim ulicama i ispred svojih kuća i zgrada.

Visina sniježnog pokrivača u gradskim područjima  je 20-40  centimetara a u višim brdsko-planinskim predjelima i do 50 centimetara.

Operativa Direkcije za ceste kao i Kantonalne uprave CZ ZDK je na terenu radi preduzimanja potrebnih mjera i radnji na uspostavljanju i normalizaciji saobraćaja u cjelom Kantonu.

 

 

Kantonala uprava civilne zaštite

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close