PolitikaZDK

ZDK: Arnel Isak, dvadesettrogodišnji ministar

Dvadesettrogodišnji Zeničanin Arnel Isak na današnjoj sjednici Skupštine ZDK trebao bi biti imenovan na mjesto ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, a predložio ga je Kantonalni odbor A-SDA, na čijem čelu je njegov otac Ramo Isak.Arnel Isak je završio Tursko-bosansko koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Trenutno je polaznik postdiplomskog master studija ekonomskih nauka.

U razgovoru za Klix.ba je kazao kako rodbinski odnosi nemaju nikakve veze s njegovim imenovanjem te da je dobio povjerenje općinskih organizacija, kao i kantonalnog odbora A-SDA s obzirom na to da je na prethodnim izborima dobio veliki broj glasova.

“Sigurno je da neće biti lako voditi jedno ovakvo ministarstvo koje ima veliku odgovornost, ali mlad sam i spreman se uhvatiti ukoštac s problemima. Uvijek ističemo da mladima treba dati priliku, a općinske organizacije Stranke demokratske aktivnosti i Kantonalni odbor A-SDA dali su mi svoje povjerenje i predložili me za ministra”, kazao je Arnel.

Predsjednik KO A-SDA ZDK Isak Ramo je kazao kako je to odluka članova koji su u općinskim i kantonalnim odborima.

Arnel je i direktor agencije za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine gdje je pokazao svoje uspješne menadžerske sposobnosti. Poznavalac je engleskog i turskog jezika, IT komunikacija, a aktivno se bavi sportom i majstor je crnog pojasa 2. dan u taekwondou.

U svom radu bio je i humanitarno orijentiran te je u ime Asocijacije mladih A-SDA organizovao niz humanitarnih akcija.

Klix

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close