Zbog slike s Arkanom Ljupko Petrović neće biti trener FK Sarajevo!

Ljupko Petrović neće postati novi trener FK Sarajevo. Zbog fotografije koja se jutros pojavila u bh. medijima na kojoj nekadašnji trener beogradske Crvene zvezde rukuje oružjem, u društvu Željka Ražnatovića Arkana, bordo-klub neće potpisati ugovor s ovim trenerom.

Oslobođenje

“Žao mi je, ali u ovakvoj situaciji ne mogu preuzeti rizik da vodim ekipu”, rekao je Petrović na pres-konferenciji.

“Sarajevo je veliki klub. Bio sam na pregovorima 15-ak dana u Kazahstanu i onda došao u Sarajevo te napravio dogovor sa uslovima koje je imao Jarni. Moj dolazak nije bio materijalne prirode, došao sam zbog izazova i da radim u pravom klubu. Došao sam iz ljubavi”, rekao je Petrović, prenosi Al Jazeera.

„Pojavile su se neke stvari i ja to potpuno razumijem. Zbog rata sam odlučio da ne idem u Tokio. Zbog rata nisam napravio veliku karijeru. Onda se pojavio Arkan. Bio je jak, vođa navijača Zvezde. Nije se tu moglo ništa uraditi. To je za mene prošlost. Razumijem ljude koji vode klub i žao mi je što nije došlo do sklapanja ugovora”, dodao je Petrović.

Nekadašnji Zvezdin trener radio je svojedobno i u Hrvatskoj te priznao kako je „i tamo bilo tih pitanja”. „Oni znaju da nemam ništa sa Arkanom, da nemam ništa sa ratom”, poručio je Petrović.

Ekipu će u sutrašnjoj utakmici protiv Zvijezde voditi pomoćni trener Dženan Uščuplić.

Kada je fotografija nastala nije poznato. Petrović je ranije za Večernji list izjavio kako je Arkan je, kao vođa navijača, imao uticaja na te ludake, koji su poslije postali njegova vojska. te da ga je čak i štitio od navijača.

“Igrali smo u Kupu šampiona 1990. protiv Grashopersa 1:1 i navijači su me žestoko izvrijeđali. Arkan me tada štitio”, kazao je Petrović.

Na pitanje da prokomentariše fotografiju, Petrović je rekao da se ne sjeća da mu je Arkan pokazivao kako se rukuje oružjem niti da je imao ikakav poseban odnos s Arkanom.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close