SDP BIH VISOKO: Do kada će vladajuća SDA instituciju općine koristiti za zapošljavanje svojih članova ?

Saopćenje za javnost OO SDP BIH Visoko

Općinski odbor Socijaldemokratske partije ponovo želi da upozori javnost na krajnje sumnjiv odabir kandidata – volontera za volontiranje u općinskim službama.

Naime, kao što je to bio slučaj i sa prošlogodišnjim prijemom volontera, kada je izvršna vlast nimalo suptilno, među mnoštvom kandidata, izabrala one volontere koji ili imaju članske karte SDA ili su u srodstvu sa vijećnicima ili funkcionerima iste stranke i ovaj put, sada već “tradicionalno”, izbor volontera je bio stranački obojen.

Socijaldemokratska partija želi da skrene pažnju cijenjenog građanstva na krajnje bezobrazan i bahat odnos SDA izvršne vlasti, prema osnovnim postulatima demokratije u kojem se vlastodršci izgleda više ni ne trude sakriti zapošljavanje po stranačkoj liniji. Takva otvorena drskost evidentna je i prilikom prijema volontera i ove godine, s obzirom da se među tim istim volonterima  nalaze i članovi izvršnog odbora Asocijacije mladih, aktivisti, pa čak i vijećnici Stranke demokratske akcije.

Jasno je, dakle, da je SDA izvršna vlast, ali i parlamentarna većina SDA i SBIH, pripremila sistematsko i masovno “uhljebljavanje” svojih članova, rodbine, aktivista i simpatizera te da će takav odnos prilikom zapošljavanja u općinske službe ili preduzeća i ustanove javnog sektora za vrijeme ove vlasti postati nezaobilazana i ustaljena praksa. Volonteri, sklopljeni ugovori o djelu, općinske komisije i na kraj “reforma javnog sektora”, ponavljamo, najobičniji su programi beskurpoloznog “uhljebljavanja” SDA kadrova na koji Socijaldemokratska partija nikada neće pristati.

Mi stojimo pri stavu da institucija Općine, javna preduzeća i ustanove ne smiju biti sredstva za zapošljavanje članova i porodice vladajućeg režima i sve dok gospoda iz SDA bude imala oprečan stav ne postoji prostor za bilo kakav vid saradnje sa istima i Socijaldemokratska partija će kao i dosada ostati čvrsta opozicija takvim, ali mnogim drugim društveno destruktivnim stavovima i akcijama vladajuće većine.

OO SDP BIH VISOKO

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close