Ostali sportoviSport

Završen je međunarodni rekreativni badminton turnir Sarajevo Open 2016

Završen je međunarodni rekreativni badminton turnir Sarajevo Open 2016

 

Međunarodni rekreativni badminton turnir „Sarajevo Open 2016” okupio je 176 igračaiz 8 zemalja. nastupili su igrači iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Turske, Ukrajine, Francuske, Danske te Bosne i Hercegovine.

 

Turnir se održao 26.11.2016 godine u Sportskom centru Skenderija i bodovao se za novoformiranu regionalnu rekreativnu badminton ligu „Alps-Danube-Adria League” (Ada League). Igrači iz 12 gradova regiona, Ljubljane, Brežica, Rijeke, Zagreba, otoka Visa, Varaždina, Opatije, Beograda, Pančeva, Banja Luke, Širokog Brijega i Sarajeva, borilisu se za medalje i važne bodove za plasman u ADA Ligi.

 

U toku takmičenja, koje je trajalo 14 sati, odigrano je 409 mečeva na 12 terena, u tri jakosne skupine te sljedećim disciplinama: muški singl (MSA, MSB, MSC) imuški dubl (MDA, MDB, MDC), ženski singl (WSA, WSB, WSC), ženski dubl (WDA, WDB, WDC) i mješoviti dubl (XDA, XDB, XDC).

 

Organizacija

 

Organizator takmičenja bilo je „Udruženje – Klub sporta i rekreacije za sve” u okviru kojeg djelujei badminton sekcija „Sarajevo Badminton”. Udruženje, sa svojih 100 članova, trenutno okuplja najmasovniju organizovanu rekreativnu grupu u Sarajevu, koji igraju badminton 5 puta sedmično u dvorani Gimnazije Dobrinja (Peta gimnazija).

Udruženje je, sa uspješnom organizacijom ovo gturnira, dokazalo kako je veza turizma i sporta, veliki potencijal Bosne i Hercegovine. Pored 176 takmičara, u njihovoj pratnji u Sarajevo je stiglooko 100 turista, koji su zajedno imali preko 500 noćenja.

 

Alps-Danube-Adria badminton League (ADA Liga)

 

Rekreativna badminton ADA Ligana stala je na potrebi za omasovljavanjem i promocijom rekreativnog sporta i zdravih životnih stilova.  ADA  Liga povezuje prijatelje – rekreativce iz regiona, koji uživaju igrajući badminton.

 

Volonteri

 

“Udruženje – Klub sporta i rekreacije za sve” promoviše kulturu volontiranja u kojoj su naporan rad i predanost zadacima priznati i hvaljeni. Za potrebe organizacije badminton turnira “Sarajevo Open 2016”, angažovali smo 4 volonterke iz Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH). Hvala djevojkama, jer lijepo je imati omladinu “sa inicijativom” :)

 

Rezultati ekipe „Sarajevo badminton” na turniru „Sarajevo Open 2016”

 

Na turniru je učestvovalo 40 takmičara iz Sarajeva koji su osvojili sljedeće medalje:

Goran Glihai Vivien Savoye – ZLATO muški dublovi B, MDB

Vivien Savoye – SREBRO muški singl B, MSB

Hana Burazerović – BRONZA ženski singl B, WSB

Hana Burazerović i AzraKarup BRONZA ženski parovi B, WDB

Elmina Hadžići Goran Gliha, BRONZA mješoviti parovi B, XDB

Agdal Nuhanović – ZLATO muški singlovi C, MSC

OzrenDolić – SREBRO muški singlovi C, MSC

ĐeloArnautalić – BRONZA muškisinglovi C, MSC

DavorKadribašić/SenadinMujkić – ZLATO muški dublovi C, MDC

ElmirBajrić/HalilHavić – SREBRO muški dublovi C, MDC

EminaMilanović i Ema Muftarević – BRONZA ženski dubl C, WDC

 

Počasnipokrovitelj:

 

Grad Sarajevo

 

Sponzori Turnira

 

Makbelguma, SYS Company, Ćevabdžinica Zmaj – Stanica, Billy – Auto servis, A2B Express Delivery, Strucon, Igmatd.o.o., Otthd.o.o,  Mujan Finance, Atlantic Grupa, Zeta d.o.o., Outcome, Atlas Relax, Capitalia.

 

Prijatelji Turnira:

 

Sarajevski kiseljak, Next Bike, Podrum “Begić”, Kolpa San-Kerrock, Triptih design studio, ,Udruženje Orhideja – Stolac,

 

MedijskiPokrovitelji:

 

NTV Hayat, Radio Sarajevo, Media Board, Metromedia, Gracija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close