Završen 40. Sajam šljive u Gradačcu, predstavilo se 280 izlagača

U Gradačcu je danas završen 40. jubilarni Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive, na kome se predstavilo više od 280 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Italije, Turske i BiH.
“Ovogodišnji jubilarni sajam u Gradačcu ispunio je sva očekivanja. Zahvaljujući našim izlagačima, sponzorima i posjetiocima, ova najstarija specijalizovana sajamska manifestacija u BiH nastavila je svoju tradiciju”, rekao je direktor Gradačačkog sajma Husein Topčagić.

Sajam je posjetio veliki broj građana, kako iz Gradačca, tako i iz drugih gradova BiH, kao i poslovnih ljudi iz regije.

U četiri dana sajma, posjetioci su mogli vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava, saopšteno je iz službe za informisnje Sajma u Gradačcu.

Na sajmu su se predstavile i brojne organizacije i institucije koje podržavaju agrar u BiH, poput federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, privrednih komora, te udruženja poljoprivrednih proizvođača, kao i poljoprivrednih zadruga, bankarskih institucija i nevladinih organizacija.

Ovogodišnji sajam obilježio je niz kolektivnih izložbi, poput privrede Kantona Sarajevo, Brčko distrikta i opštine Gračanica.

Povodom jubileja 40. Sajma šljive dodijeljene su medalje za kvalitet izloženih proizvoda, a uručeno je i 40 priznanja za učešće, afirmaciju i promociju sajma.

Sajam su zajednički otvorili premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, visoki predstavnik za BiH Valentin Incko i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović.

SRNA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close