Zašto naučnici javno ne pričaju o NLO-ima?!

Naučnici već duže vrijeme zazire od proučavanja NLO-a, a sami naučnici oklijevaju da pričaju o svjim stavovima i vjerovanjima po pitanju neobjašnjenih vazdušnih fenomena.

Međutim, takvi stavovi se polako mijenjaju tako da sada pojedini naučnici polako stupaju u diskusiju bez straha da će biti ismijevani.

– NLO-i su pravi fenomen. U pitanju su vještački objekti pod inteligentnom kontrolom. Oni su definitivno rezultat znanja i vještine znatno naprednije tehnologije, izjavio je fizičar Erik Dejvis koji se bavi istraživanjem brzine svjetlosti, piše Hufington Post.

Dejvis, fizičar sa Instituta za napredne studije u Ostinu, proučava fiziku pogona, za koju se nada da će jednog dana omogućiti ljudima da lako i brzo putuju širom svemira.

On je svjestan percepcije javnosti, koja je uglavnom zasnovana na stavovima skeptika i osoba koje tragaju za teorijama zavjere, da nijedan priznati naučnik nikada ne bi prišao ni blizu temi kao što su neidentifikovani leteći objekti.

– Oni griješe, naivni su, tvrdoglavi, uskogrudi, uplašeni i zastrašeni su. U pitanju je prljava riječ i zabranjena tema. Nauka je bazirana na otvorenom razmišljanju i preispitivanju stvari. Ne bi trebalo da se podsmijevamo ljudima. Naučnici bi trebalo da se vrate naučnim metodama kako bi proučavali stvari koje su nepoznate i neobične, a NLO-i predstavljaju jednu od tih stvari, tvrdi Dejvis.

Fizičar, koji je nedavno dobio nagradu Američkog instituta aeronautika i astronautike z anjegov rad „Vorpovi brži od svjetla, status i naredi potezi“, poznaje velii broj kolega koji potajno proučavaju NLO-e.

– Postoje naučnici koji su svjesni dokaza i podaci koji su nepobitni. Sve je dodatno potvrđeno forenzičkim tehnikama i metodologijom. Međutim, oni ne žele da javno istupe i predoče svoje rezultate pošto se plaše. Ne plaši ih tema, već prijezir profesionalnih kolega. Njihova karijera mogla bi da se završi ukoliko bi dobili negativan publicitet, tvrdi on.

– U pitanju nije prihvaćeno polje istraživanja i ne možete navijesti studiranje neidentifikovanih letećih obejakta kao temu istraživanja ukoliko želite da tražite finansijska sredstva od odgovarajućih institucija.

Međutim, Dejvis takođe vjeruje da ovo područje donekle ne pripada naučnom istraživanju. „U pitanju je vojna tema. Činjenica da se nalaze letilice u ljudskom vazdušnom prostoru je predmet sakupljanja informacija i analize. U pitanju nisu prirodni fenomeni, a to je ono što nauka proučava“, zaključuje Dejvis.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/kr)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close