Zašto je propao SDP BiH

U internom dokumentu nazvanom „Izvještaj o provedenim izbornim aktivnostima i rezultatima opštinskih izbora“, vrh Socijaldemokratske partije BiH generalno priznaje nezadovoljstvo rezultatima stranke na oktobarskim lokalnim izborima.

Vrh SDP-a BiH, međutim, poznat po prebacivanju odgovornosti za sve neuspjehe stranke, na sve druge, osim na sebe i svoje čelnike među najvažnije „faktore koji su uticali na izborni rezultat“ (a, zapravo, potpuni debakl!) ističe negativnu kampanju pojedinih medija.

Prvi, dakle po SDP-u najvažniji, faktor koji je uticao na loš izborni rezultat stranke jeste: „Jaka kampanja javnog servisa Federalna televizija BiH(FTV) protiv rukovodstva SDP…“.

Odmah /tek!/ nakon toga u Izvještaju se navodi i „nejedinstvo unutar lidera pojedinih opštinskih, kantonalnih-regionalnih odbora.

Treći faktor zbog kojeg se SDP BiH „skršio“ na lokalnim izborima bila je „Intenzivna i prljava kampanja magazina SLOBODNA BOSNA, BH Dani i dnevnog lista Oslobođenje“

Zanimljivo da se tek kao peti važan razlog/faktor neuspjeha na izborima u ovom Izvještaju „markira“ „Izlazak potpredsjednika SDPBIH Željka Komšića iz stranke“.

Na začelju „faktora“ neuspjeha navode se „Loše procjene sa terena o popularnosti SDP-a među glasačima“… (S. Avdić)

Slobodna Bosna

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close