Zašto je drugi brak bolji od prvog?

Odrastanjem se stiče iskustvo i mudrost. Osobe koje stupe u drugi brak su otvorenije prema partneru i mnogo više i zdravije komuniciraju. Također, osobe koje se upuste u drugi brak uglavnom već znaju šta žele u svom životu.

Djeca iz prvog braka mogu predstavljati problem jer im je potrebno pružati pažnju i vrijeme, tako da se vrijeme za novog partnera mora pažljivo planirati. Ako želite drugi brak, sa bivšim partnerom morate dogovoriti slobodne vikende, tako da djeca provode jedan vikend s vama, a drugi s bivšim partnerom.

Kada je riječ o svađama, kojih će biti, iskustvo s njima se stiče vremenom i dovoljno će ga biti prije drugog braka, tako da ćete znati kako riješiti probleme na pravi način. Naučit ćete kako treba govoriti, odnositi se prema partneru s poštovanjem i uvažavati njegovo mišljenje.

Drugi brak je prilika da ispravite prethodno načinjene greške i više ih ne ponovite. On će vam omogućiti da se više povežete s partnerom i da uživate s nekim do koga vam je zaista stalo i ko vas istinski voli.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close