Zasjedao Upravni odbor Federalnog fonda za pomoć nastradalim

U Sarajevu je danas održana 7. sjednica Upravnog odbora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH kojom je predsjedavao zamjenik premijera FBiH i ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević, koji je po funkciji član UO Fonda.

Na osnovu provedene konkursne procedure, Upravni odbor danas je jednoglasno usvojio prijedlog Komisije za provođenje postupka za izbor direktora Federalnog fonda i Vladi FBiH uputio prijedlog da na ovu funkciju bude imenovan Jasmin Jaganjac.

Upravni odbor danas je usvojio Finansijski izvještaj Fonda za 2014. godinu i Prijedlog plana troškova rada Fonda za 2015. godinu. Ovim planom utvrđena su sredstva potrebna za obavljanje stručnih, administrativnih, finansijskih i drugih poslova Fonda. Sredstva za troškove poslovanja Fonda su odvojena od donatorskih sredstava i vode se na posebnom računu, i bit će izdvojena iz Budžeta Federacije BiH.

Direktor Federalnog fonda danas je zadužen da izradi plan rada Fonda za 2015. godinu koji će sadržavati i finansijski plan.

www.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close