Zaplešite Zumbu u našem gradu

Obzirom da u nasem gradu nema slicnih aktivnosti, dvoje mladih plesaca, Erma Dautovic i Dino Hasanbegovic odlucili su poceti sa radom na pocetku mjeseca oktobra, tacnije otvoriti plesnu skolu, Zumbu.

Dino Hasanbegović i Erma Dautović se već preko 10 godina bave plesom, Erma ritmičkom gimnastikom, a Dino latino plesom, došli su na ideju da u Visokom započnu sa školom plesa.

Dino je svoju plesnu karijeru počeo u plesnom klubu Romantik, za koji i danas pleše, a Erma u Klubu ritmičke gimnastike. Već pet godina oni plešu u paru moderni ples, imaju brojne nastupe na festivalima, show programima, te su gostovali na televizijskim emisijama.

“Sve generacije će imati priliku da osjete ritam latinoameričkih plesova i vježbi oblikovanja tijela, tačnije zumbe. Treninzi će biti osmišljeni za svakoga, za one koji vole ples i znaju plesati, i za one koji vole ples iako su neplesači. Plesno iskustvo uopće nije potrebno. Jedan trening će trajati sat vremena u kojih je uračunato trening aerobnosti i otpornosti, čime se gube kalorije, poboljšava rad kardiovaskularnog sistema i jačanje cijelog tijela. Plesni pokreti koji će se koristiti su lahki za praćenje, na bazi su kardio vježbi, obuhvataju oblikovanje cijelog tijela. Naravno, pored toga zainteresovani će imati priliku da nauče plesati salsu”, kaže Erma.

Zumba je odličan i zabavan način da postignete savrsenu liniju. Kombinacija energije uz motivirajuću muziku sa jedinstvenim pokretima i kombinacijama brzih i sporih ritmova. Zumba kao plesni fitness program ima porijeklo iz Kolumbije, 1990 -ih, od strane kolumbijskog plesača i koreografa Alberta ”Beta” Pereza. Uključuje u svoju koreografiju hip hop, latino, sačo, salsu i mambo ples i naravno vježbe oblikovanja tijela. Koraci se lahko uče, a ukoliko ste zainteresirani detaljnije o zumbi možete pogledati na youtube.

“Mjesečna članarina će biti pristupačna za svačiji džep, plesno iskustvo nije potrebno, pa ako ne znate, prve plesne korake moći ćete naučiti sa nama”, ističe Dino.

Od mjeseca oktobra u Visokom se možete priključiti plesnoj školi, te na koristan način trošiti svoje vrijeme, dodatno se razgibati, te izgubiti koju kilu, a prije svega naučiti plesati.

Za sve informacije možete se javiti Ermi Dautović i Dini Hasanbegoviću.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close