Zamjenik ministra odbrane: Robinson valja gluposti, BiH se dokazala u borbi protiv terorizma!

Zamjenik državnog ministra odbrane Emir Suljagić izjavu prvog zamjenik visokog predstavnika u BiH David Robinson koji je poručio da „BiH nije na pravoj strani kada je riječ o borbi protiv terorizma i njegovog finansiranja“ nazvao je teškom glupošću, piše novinska agencija Patria.

-Ta izjava je teška glupost i ne zna se je li gluplja ili neodgovornija. BiH trenutno ima kontingent vojnika, pripadnika Oružanih snaga BiH, koji pod zastavom NATO-a učestvuju u mirovonoj misiji u Afganistanu.

Samo u jednom navratu, odlukom Predsjedništva BiH, ova zemlja je donirala više od 500 tona municije za borbu protiv ISIL-a. I dok naši vojnici rizikuju živote na prvoj liniji u ratu protiv terorizma, nedgovorni međunarodni službenici ovdje za goleme pare koje primaju nanose štetu BiH, ističe Suljagić i dodaje:

-Ako je razlog te izjave kako je rekao Moneyval, onda neka Robinson kaže ko je odgovoran, a ne da se sve fakturiše građanima ove zemlje.

Robinson je u izjavi za Dnevni avaz rekao kako nema “sive zone” kada je riječ o borbi protiv terorizma i njegovog finansiranja, te upozorio da se BiH mora odlučiti gdje je – hoće li biti dio borbe protiv terorizma ili će biti najslabija karika.

On je dodao i da je pitanje Moneyvala uznemirujuće, a BiH možda jedina ili jedna od rijetkih zemalja koje je uopće Moneyval prijavio finansijskoj akcijskoj grupi.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close