Zajednička predizborna poruka Halima Zukića i Amre Babić

Poštovani građani općine Visoko, iza nas su dani i iza nas su godine velikih riječi.

Ono u što čvrsto vjerujemo jeste da je pred nama dan i da su pred nama godine velikih djela. Dan u kojem ćemo pokazati i godine u kojima ćemo dokazati da smo prihvatili toliko prizivane i toliko očekivane promjene. Prihvatili, ali ih i shvatili na jedan jedini mogući i za naš narod neophodni način. Promjene svijesti za potrebom suverene, stabilne, uređene i pravedne države Bosne i Hercegovine.

Takvu Bosnu i Hercegovinu ne donose ponuđene promjene onih koji ruše i pale institucije i simbole Bosne i Hercegovine. Takvu Bosnu i Hercegovinu ne donose ni oni koji ne radeći ništa za jednu izgovorenu rečenicu naplate 96 predsjedničkih plata. A i oni bi da se zovu i nude promjene. Takvu Bosnu i Hercegovinu neće donijeti ni oni koji su pod parolom “Država za čovjeka”, od države pravili lakrdiju. Konačno, takvu Bosnu i Hercegovinu ne mogu napraviti ni oni koji su marginalni i sporedni faktori na političkoj sceni naše zemlje.

Dragi sugrađani, period od 1992. do 1995. je bio samo prvi korak ka stvaranju i očuvanju Bosne i Hercegovine. Pred nama je još uvijek dug i težak put. Koliko će on trajati zavisi od naše svijesti da je država, odnosno njen nedostatak uzrokom i rješenjem svih problema koji pogađaju sve slojeve i kategorije našeg društva.

Stoga vas pozivamo da 12. oktobra pokažemo da učimo na vlastitim greškama, te se nakon godina obmana i godina lutanja vratimo istinskoj i izvornoj državotvornoj strani, dokazanim graditeljima i čuvarima jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine.

Svojim glasom dajmo snagu Bakiru Izetbegoviću i dajmo snagu Stranci demokratske akcije glasajući za njene kandidate, jer u  jedinstvu je snaga!

Predsjednik Općinskog odbora SDA Visoko Halim Zukić
Načelnica općine Visoko Amra Babić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close