SDA Visoko: Bakir Izetbegović – Važno je da nam oni koji su skinuli crvene i obukli narandžaste jakne opet ne uzmu četiri godine života

U prepunoj sali Kulturno sportskog centra ‘Mladost’ u Visokom danas je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore – saopćeno je iz ove stranke.
Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je da SDA ide ka nadmoćnoj pobjedi, naglasivši žaljenje što predizbornim skupovima SDA ne prisustvuje nedavno preminuli predsjednik ove strankeSulejman Tihić
Izetbegović, koji se iz Visokog putem video-linka obratio i građanima na predizbornom skupu SDA u Bihaću, kazao je da će SDA pobijediti zato jer je radila 24 godine, ali i zbog nerada drugih u proteklih osam godina kada je zaustavljena ekonomska obnova države.

 

sda-predizborni-skup-2014-3

-Važno je da nam oni koji su skinuli crvene i obukli narandžaste jakne opet ne uzmu četiri godine života – kazao je Izetbegović i pozvao ljude da odluče za koga će glasati prema djelima, a ne lijepim riječima.
Naglasio je da će se SDA zalagati za očuvanje teritorijalne suverenosti BiH, jačanje države i razvoj ekonomije.
-Biće pokušaja dezintegracije, ali mi možemo ići samo ka procesima integracije – kazao je Izetbegović.
Poručio je Miloradu Dodiku da neće biti referenduma ni podjele BiH.

 

sda-predizborni-skup-2014-2
-Također, nikad više neće gorjeti zgrada Predsjedništva BiH – poručio je Izetbegović i naglasio da je državnu strukturu potrebno popuniti iskusnim patriotima koji vole državu BiH.
Izetbegović je kazao da je BiH bogata zemlja, u koju je moguće privući nove investicije i otvoriti radna mjesta.
-Puno je radila ova stranka. Ko puno radi i griješi, i bilo je propusta. Ali jedno je neupitno, kada god je bila jaka SDA bila je jaka i država BiH – istakao je Izetbegović.
Amir Zukić, kandidat za Predstavnički dom parlamenta BiH, pozvao je prisutne da glasaju za SDA i daju mandat brzoj i efikasnoj vlasti koja će zaustaviti proces stagnacije.

-Dajte svoj dragocjeni glas za jedinstvenu državu BiH – kazao je Zukić, saopćila je Služba za odnose s javnošću SDA.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

skup-sda-visoko2

skup-sda-visoko3

skup-sda-visoko4

skup-sda-visoko5

skup-sda-visoko6

skup-sda-visoko7

skup-sda-visoko8

skup-sda-visoko9

skup-sda-visoko10

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close