Za vrijeme genocida Emir Sulejmanović se rodio u šumi pokraj Srebrenice, a sada postaje košarkaš slavne Barcelone

Dva dana nakon početka genocida u Srebrenici u šumi pokraj sela Krušev Do rodio se Emir Sulejmanović. Osamnaest godina kasnije on izrasta u talentovanog košarkaša kojeg žele Španci

Dva dana nakon početka genocida u Srebrenici (11.7.1995.) u šumi pokraj sela Krušev Do rodio se Emir Sulejmanović.

Osamnaest godina kasnije Sulejmanović, koji se u međuvremenu počeo baviti košarkom, uskoro će potpisati trogodišnji ugovor sa slavnom Barcelonom. Sulejmanović u Španiju odlazi iz Union Olimpije, najveće slovenske momčadi, prenosi Index.hr.

Nedžad, Emirov otac, evocirao je uspomene na ratne dane za RSG

– Uspio sam nekako doći do svoje supruge Vahdete i djece. U cijeloj katastrofi bio sam presretan zbog rođenja Emira. Vratio sam se u vojsku. Oni su uspjeli doći do slobodnih teritorija u Kladnju, a mene su zarobili Srbi 1. kolovoza 1995. godine i odveli me u logor u Mitrovo Polje u Srbiji. Bio sam tamo 250 dana, proživio golgotu. Posredstvom Crvenog križa 16. travnja 1996. godine oslobođen sam i s još nekoliko ljudi prebačen u Finsku. Pola godine kasnije u Finsku je došla i moja obitelj te smo konačno bili na okupu.

Prošle sezone je debitirao za Olimpiju u Euroligi protiv Reala. “Kraljevima” je postigao dva poena za šest minuta provedenih na parketu.

(DEPO)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close