Youtube: 17 godina potlačenosti Hrvata u BiH

Na Youtubeu objavljen je 96-minutni amaterski dokumentarac koji zorno prikazuje sve nedaće koje su snašle Hrvate u postdaytonskoj Bosni i Hercegovini.

Stiješnjeni između bošnjačkih i srpskih hegemonističkih težnji, obespravljivani i dekonstituirani od strane međunarodne zajednice, ignorirani i zaboravljeni od Republike Hrvatske. Tako bi se ukratko mogla opisati politička situacija u kojoj su se našli Hrvati Bosne i Hercegovine, a o kojoj govori ovaj video uradak.

O postratnim napadima na katoličke bogomolje, terorističkim napadima i planskim ubojstvima policajaca hrvatske nacionalnosti te sustavnom opstruiranju povratka hrvatskih izbjeglica u Republiku Srpsku i dominantno bošnjačke dijelove Federacije u medijskom prostoru Republike Hrvatske se često nije moglo čuti ni glasa i pročitati ni slova.
Autentični snimci i arhivska građa od kojih je napravljen ovaj vrijedni 96-minutni amaterski uradak reći će vam sve što trebate znati o teškom položaju hrvatskog naroda u postratnoj Bosni i Hercegovini.

Bljesak.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close