Omladinska liga BiH: FK “Željezničar“ i FK “Leotar” prvaci Omladinske lige za kadete

Završen je jesenji dio takmičenja kadetske Omladinske lige Nogometnog saveza Federacije BiH u grupama “Centar” i “Jug” u takmičarskoj sezoni 2014/2015.

Jesenji prvak u Omladinskoj ligi za kadete grupa „Centar“ je FK „Željezničar“ sa 37 osvojenih bodova, dok je drugoplasirana ekipa NK „Bosna” Visoko sa istim brojem osvojenih bodova ali slabijom gol razlikom.

Ekipa iz Sarajeva je prvi dio takmičenja u Omladinskoj ligi za kadete grupa „Centar“ u sezoni 2014/2015 završila ostvarivši učinak od 12 pobjeda, jednog remija i jednog poraza, uz postignutu gol razliku 45:10.

Najbolji strijelac Omladinske lige za kadete grupa „Centar“ je Husaković Edin (NK „Borac“ Jelah) sa 19 postignutih pogodaka, a slijede ga Perić-Komšić Robert (FK „Željezničar“) sa 13, te Bašić Tarik (NK „Iskra“), Mehuljić Ergin (FK „Željezničar“) i Šero Nihad (NK Bosna) sa po 11 pogodaka.

U Omladinskoj ligi za kadete grupa „Jug“ titula jesenjeg prvaka pripala je ekipi FK „Leotar“ Trebinje koji je sakupio 49 bodova. Klub iz Trebinja je nakon 17 odigranih kola ostao neporažen, ostvarivši 16 pobjeda i jedan remi, uz gol razliku 64:5.

Prvi strijelac FK „Leotar“ je Medan Nikola sa 21 postignutim pogotkom, što ga čini i najboljim strijelcem Omladinske lige za kadete grupa „Jug“, a na listi najboljih strijelaca lige slijede ga Abazović Armin (HNK „Sloga“ G.Vakuf/Uskoplje) sa 14 pogodaka, te Gosto Samir (HNK „Branitelj“), Jazvin Kenan (FK „Lokomotiva“) i Stanković Domagoj (HNK „Stolac“) sa po 12 pogodaka.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close