VW: Do 2020. automobile ćemo pretvoriti u telefone na kotačima

Prvi čovjek Volkswagena je na sajmu automobila u Frankfurtu najavio velike promjene na polju razvoja i korištenja automobila
“Mi smo u procesu velikih promjena u automobilskoj industriji, do 2020. ćemo automobile promijeniti u telefone na kotačima”, rekao je juče na predstavljanju novih modela u Frankfurtu prvi čovjek Volkswagen Group Martin Winterkorn.

Volkswagen planira u tom periodu radikalne promjene u povezanosti. Moderni automobili će primati i slati različite podatke, te će time na početku sljedeće decenije birti sposobni za samostalne vožnje. Godine 2020. proizvođač će ponuditi 20 električnih i hibridnih automobila s vanjskim punjenjem elektromotora (plug-in hybrid) od klase up! do phaetona.

Promjene dolaze u osjetljivom trenutku za Volkswagen, koji se bori s padom prodaje u SAD-u i Kini, a što pritišće ovogodišnji cilj prodaje od 10,2 miliona automobila.

Volkswagen je u Frankfurtu, među ostalim, inovacijama predstavio novi kompaktni SUV Tiguan.

Najveći evropski Internacionalni sajam automobila u Frankfurtu otvorio je vrata za predstavnike medija, dok će za javnost biti otvoren od 19. do 27. septembra.

Indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close