Vukčević je lagao o Protokolu, ali zašto je Salihović šutio sve vrijeme

Tužilaštvo BiH danas je i zvanično uputilo zahtjev Švicarskoj da ne izručuje srebreničkog ratnog komandanta Nasera Orića Srbiji, te zatražilo da on bude vraćen u BiH. Također, potvrdilo je da je 2009. od Okružnog tužilaštva Bijeljina preuzelo ovaj predmet, piše novinska agencija Patria. 

Ovim je nedvojbeno dokazano da je glavni državni tužilac Goran Salihović već prvog dana kada je Orić uhapšen morao prvi reagirati, a ne tek 11. dan poslije praviti se nemušt i davati kontradiktorne odgovore. Nejasno je zbog čega samo dan poslije hapšenja kada se u Sarajevu na međunarodnoj konferenciji sastao sa srbijanskim kolegom Vladimirom Vukčevićem nije postavio pitanje o hapšenju Nasera Orića, te javnosti se obratio upravo sa ovakvim informacijama koje je danas proslijedio kada je Srbija i zvanično zatražila Orićevo izručenje.

Na linku ispod pročitajte Protokol o saradnji tužilaštava BiH i Srbije i bit će svima jasno da je Vukčević lagao kada je rekao da upravo ovaj dokument ne dozvoljava da Orić bude izručen u BiH. Za Vukčevića je jasno za koga igra i odrađuje poslove za svoju državu i politiku svoje države. Ali nepoznanica je za koga igra Salihović i zbog čega je krio informacije?

http://tuzilastvobih.gov.ba/files/docs/Protokol-bos.pdf

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close