Vrijeme je da se poradi na BiH

Hrvatska se predsjednica tijekom susreta s glavnim tajnikom UN-a dotakla i Bosne i Hercegovine podsjetivši ga da je 20. obljetnica Daytona prilika da se poradi na BiH

”Ovogodišnje obilježavanje 20. obljetnice potpisivanja Daytonskih mirovnih sporazuma za BiH je prilika da malo čvršće porazgovaramo i poradimo na tome da BiH postane doista politički emancipirana država s tri naroda koji su jednakopravni na cijelom teritoriju”, kazala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu.

Hrvatska predsjednica s njim je razgovarala u subotu u New Yorku uglavnom o migrantskoj krizi koja pogađa jugoistočnu Europu, te je naglasila da je potrebno “rješavati korijenske uzroke krize”.

Hina navodi kako Grabar-Kitarović boravi u New Yorku povodom jubilarnog 70. redovitog zasjedanja Opće skupštine UN-a koje je ove godine okupilo rekordan broj svjetskih državnika.

“Glavni naglasak razgovora bila je imigrantska kriza”, kazala je Grabar-Kitarović u izjavi za hrvatske novinare.

“Umjesto da samo govorimo o učincima krize i govorimo o broju migranata koji su trenutno u Europi, moramo rješavati korijenske uzroke te krize, a to su siromaštvo, nestabilnost, nedostatak obrazovanja – što sve vodi prema ekstremizmu i sukobima, ratu, terorizmu i slično”, rekla je hrvatska predsjednica, koja je glavnog tajnika UN-a podsjetila i na stanje u BiH.

Bljesak.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close