Volkswagen E-Golf : Golf na struju

Nakon prve generacije elektrifikovanog Golfa, u Volkswagenu su pokazali novu verziju svog najuspješnijeg modela, simbolično nazvanu E-Golf MK7, koja je u odnosu na prošli model napredovala u svakom smislu…

Napredak je učinjen na polju vanjskog i unutrašnjeg izgleda, pogona, aerodinamike, te je tako stao rame uz rame za verzijama e-up!2 i eco-up!3. Energetska efikasnost novog električnog Golfa unapređena je poboljšanjem aerodinamike, jer otpor vazduha iznosi svega CD=0,281. Osim toga, znatno je smanjen i otpor kotrljanja, što za rezultat ima 10% manju potrošnju energije, pa ovaj čistunac troši svega 12,7 kW/100 km ili 3,28 €/100 km, uz nultu emisiju iz izduvne cijevi.

Respektabilne brojke

Najvažniji faktor velike energetske efikasnosti jeste novi sinhroni EEM 85 elektromotor, koji generiše najveću snagu od 85 kW (115 KS) i obrtni momenat od 270 Nm, a vrti se na 12.000 o/min. Elektro motor sa mjenjačem  (EQ 270) razvio je ’’lično’’ Volkswagen (tvornica Kassel), a zajedno sa njima integrisan je diferencijal i parkirna kočnica, pa sve zajedno tvori kompaktan modul. Za ubrzanje 0-40 km/h treba mu 4,2 s, dok je 10,4 s dovoljno da E-Golf ubrza do 100 km/h. Autonomija kretanja iznosi od 130 do 190 km, što prije svega zavisi od uslova na putu, stila vožnje i opterećenja automobila, dok je maksimalna brzina ograničena na 140 km/h. Masa praznog automobila iznosi 1.510 kg, pri čemu litij-jonske baterije same teže 318 kg.

Sklop baterija sastoji se od 264 pojedinačne ćelije, sklopljene u 27 modula (sa 6 ili 12 ćelija) i koje generišu nazivni napon od 323 V, ukupnog kapaciteta 24,2 kWh. Baterijski sklop ugrađen je u prednjem dijelu, zajedno sa kontrolnom jedinicom za upravljanje baterije (BMC). Zadatak BMC je sigurnost i praćenje funkcije baterije, reguliše temperaturu baterije i u slučaju opasnosti (udesa) ili kad je automobil van upotrebe, automatski isključuje napajanje. Elektronika reguliše i protok energije između el.motora i baterije, kao i pretvaranje istosmjerne struje u naizmjeničnu.

Punjenje

Električni ’’rezervoar’’ E-Golfa se može puniti na tri načina. Prvi je preko konvencionalne kućne utičnice (230 V) i kabla, sa brzinom punjenja od 2,3 kW/h. Ovaj način omogućava 100% punjenje za 13 sati (ukoliko je baterija bila potpuno prazna). Druga varijanta je sistem koji se može ugraditi u garaži i koji puni bateriju brzinom od 3,6 kW/h, a to znači 8 sati punjenja. Treća varijanta su posebni CCS punjači na javnim stanicama, sa brzinom punjenja od 40 kW/h, pa se 80% baterije može napuniti za oko 30 minuta. Moramo naglasiti da se E-Golf može ’’programirati’’ da proces punjenja na ovim javnim stanicama počne odmah ili odgođen za neko vrijeme, što se bira na tasteru pored utičnice za punjenje.

Trostruki karakter E-Golfa obezbijeđen je putem 3 ’’profila’’ rada i to: Normal, Eco i Eco+. E-Golf u Normal režimu koristi sve raspoložive mogućnosti električnog pogona, a ukoliko vozač želi da poveća autonomiju, prvi korak je ’’Eco’’ profil. Elektronika tada smanjuje snagu elektro motora na 70 kW i moment na 220 Nm, redukuje se rad klima uređaja i podešava odziv papuče gasa (max. brzina 115 km/h). Radikalna mjera je biranje ’’Eco+’’ profila rada, jer se tada snaga elektro motora redukuje na 55 kW, moment na 175 Nm, klima se gasi, a maksimalna brzina se ograničava na 90 km/h. Ipak, kroz kick-down funkciju, vozač u oba Eco profila rada uvijek može dobiti punu snagu i obrtni moment motora, ’’zlu ne trebalo’’.

PLUS

–    Svakodnevna praktičnost,
–    ’’High-tech’’ oprema automobila,
–    Mogućnost aktiviranja punjenja akumulatora i rada klima uređaja putem mobilnog telefona,
–    Zbog niskog težišta, moguća je sportska vožnja,
–    Trošak eksploatacije od samo 3,28 €/100 km,
–    Jednostavan način punjenja baterija.

MINUS
–    Za duža putovanja nedovoljan kapacitet baterije,
–    Relativno visoka početna cijena automobila,
–    Visoka tehnologija i specijalna oprema znatno otežavaju i poskupljuju održavanje automobila,
–    Zbog povećanja autonomije nešto manja maksimalna brzina (140 km/h).

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close