Vogošća domaćin internacionalnog turnira u ritmičkoj gimnastici “Ševala Mujić”

Nakon svjetskog kadetskog takmičenja u hrvanju Vogošća je domaćin još jednog svjetskog događaja koji će se održati tokom narednog vikenda. Naime, vogošćanski gimnastički klub “Olimp“ u subotu i nedelju u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“ organizuje Peti internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici “Ševala Mujić” na kojem će pored bh. gimnastičara nastupiti njihove kolege iz trinaest zemalja svijeta.

Srbija, Hrvatska, Izrael, Turska, Iran, Crna Gora, Bugarska, Makedonija, Španija, Rusija…samo su neke od zemlje čiji će se gimnastičar predstaviti na ovom tradicionalnom turniru.

Pored njih u gala programu nastupit će i: Duo Katerina Pisetsky Karrci& Dmitry Brekhov iz Izraela; Daniel Palfiegy, fotograf i videograter iz Mađarske; Blurne Gran Cancria iz Španije; Partizan Socofi iz Makedonije i KUD Osnovne škole „Mirsad Prnjavorac“ iz Vogošće.

Inače, domaćin Gimnastički klub „Olimp“ iz Vogošće osnovan je 2007. godine, i od tada njegovi članovi  su svoj klub i Bonu i Hercegovinu  predstavljali   više puta u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Italiji, Ukrajini, Rumuniji, Poljskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Bugarskoj, Francuskoj, Austriji gdje su  redovno ostvarivali  dobre rezultate.

Jedini je gimnastički klub iz naše zemlje koji se zvanično takmiči u nekoj od Internacionalnih asocijacija i predstavlja klub, a i Bosnu i Hercegovinu  u IFAGG-u.

Prošle godine je  po prvi put učestvovao sa grupnom vježbom na Svjetskom kupu u Sofiji (Bugarska)  gdje je osvojio više medalja.

Autor: E.M. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close