-TopSLIDEVisoko

Vodička služba Fondacije odradila sjajan posao u rekordnoj sezoni

VODIČKA SLUŽBA FONDACIJE ODRADILA SJAJAN POSAO U REKORDNOJ SEZONI

Kao i svi dijelovi Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’, tako je i vodička služba ove sezone obavila zaista sjajan posao i na najbolji mogući način dočekala rekordan broj gostiju, koji su iz Bosanske doline piramida otišli zadovoljni svime što su vidjeli, doživjeli, ali i naučili.

Tokom ove sezone Bosansku dolinu piramida posjetio je najveći broj turista do sada, a da svi oni dobiju punu profesionalnu uslugu potrudili su se stručni vodiči Fondacije. 25 iskusnih turističkih vodiča i ovaj put je pokazalo da se mogu nositi i sa najvećim izazovima. Da bi gosti otišli s punim pozitivnim utiskom iz Visokog vrlo je bitan prvi kontakt koji dobiju s uposlenicima Fondacije, a na čelu je vodička služba.

– 21 vodič na tunelima Ravne i četiri vodiča na Bosanskoj piramidi Sunca svaki dan od jutra do mraka pokrivali su arheološke destinacije prezentacijama i dočekivali goste s osmijehom i dobrodošlicom. Uz velike posjete tokom udarnih ljetnih mjeseci, redova gostiju na kartama pa i nervoze, vodička služba je pokazala zrelost i profesionalnost i nastavila pružati maksimum usluge. Prezentacije su obogaćene novim otkrićima i svaki gost je imao šansu da čuje, vidi i osjeti atmosferu prahistorijskih lokaliteta i da ode zadovoljan. Najave ponovnih dolazaka, individualne i grupne pohvale, te nasmijana lica nakon završenih obilazaka dovoljan su dokaz da vodiči Fondacije i dalje opravdavaju epitet najstručnijih u ovoj oblasti u cijelom regionu. Vodička služba Fondacije će se zbog planiranog još većeg interesovanja za sezonu 2022. pojačati i novim snagama. Planirana je Proljetna škola za vodiče, a konkurs će ubrzo biti objavljen na službenim web i društvenim stranicama Fondacije. – kazao nam je koordinator Vodičke službe Fondacije, Ajdin Ahmetspahić.

Pored Tunela Ravne i Bosanske piramide Sunca, posjetioci su imali i usluge dnevnih i višednevnih tura kroz sve arheološke lokalitete u Bosanskoj dolini piramida. I tokom zimskog perioda vodiči nastavljaju sa svojim aktivnostima i prezentacijama, a lokacije Fondacije su kontinuirano otvorene za posjete svih 365 dana u godini.

Bosanska piramida Sunca

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close