Vlada FBiH mora predložiti mjere za ublažavanje ekonomske krize

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Fehim Škaljić rekao je Agenciji Fena da će 27. augusta na sastanku Kolegija tog doma, zakazanom u Sarajevu, predložiti budući zajednički sastanak s Kolegijem Federalne vlade radi nezavidne ekonomske situcije u Federaciji BiH.

Škaljić vjeruje u skori zajednički sastanak dvaju kolegija, parlamentarnog i Vladinog, naglašavajući da u predstojećem periodu očekuje od Vlade da predloži mjere.

– Ekonomska kriza, sve snažnija u Federaciji BiH, traži od Vlade i Parlamenta norme koje će doprinositi ublažavanju – ističe Škaljić i dodaje da u protivnom ne predviđa dobar slijed događaja te spominje i mogućnost bankrota “javnih funkcija”, od javnih preduzeća do fondova.

Očekuje, kaže, sveobuhvatne strateške postupke, zakonska rješenja koja će stimulirati investicije, kao i fiskalne norme za rasterećenje privrede.

– Realnost to traži – ističe Škaljić.

On je ranije na službenoj stranici Federalnog parlamenta, osim zasjedanja Kolegija za 27. august, najavio za 10. i 11. septembar zasjedanje Predstavničkog doma, prvo nakon ljetnje pauze. Bit će to završetak ranije započete 21. sjednice i nova, 22. po redu.

Upravo će Kolegij 27. augusta razgovarati o mogućem dnevnom redu 22. septembarskog zasjedanja Predstavničkog doma.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close