-TopSLIDEFotoVisoko

Visočkim prvačićima uručene školske knjige … (Foto)

VISOČKIM PRVAČIĆIMA URUČENE ŠKOLSKE KNJIGE, POKLON GRADSKE UPRAVE, “PREVENTA” I IZDAVAČKE KUĆE “VRIJEME”

Početak nove školske godine bio je svečan, posebno za najmlađe školarce – prvačiće, za koje je u visočkim osnovnim školama upriličen prijem, ali i uručenje školskih knjiga koje su zajedničkim snagama obezbijedili Grad Visoko, kompanija „Prevent“ i izdavačka kuća „Vrijeme“.

Školarce je prvog dana njihovog boravka u školi posjetio i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je zajedno s njima, nastavnicima i roditeljima, podijelio radost prvog školskog dana. – Zahvaljujući Gradskoj upravi, kompaniji „Prevent“ kao i izdavačkoj kući „Vrijeme“, obezbijedili smo školske knjige za naše prvačiće. Ovo je samo skroman doprinos njima i njihovim roditeljima, ali je puno značajniji taj znak pažnje prema njima, da im pokažemo da mogu da računaju na nas, ali i da pokažemo zajedništvo koje stvaramo i pravimo između Gradske uprave i naših privrednika, koji na svakom koraku pružaju neizmjernu podršku svemu što radimo.
Ovu priliku koristim i da čestitam našim najmlađim sugrađanima polazak u školu, da im poželim da budu i ostanu ovako lijepi i pametni, ali čestitke i njihovim roditeljima na ovom jako važnom koraku u životu. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Školarce su zajedno sa gradonačelnikom obišli i predstavnici kompanija koje su dio ovog značajnog projekta, a u svim školama su priređeni i prigodni programi, kojima je obilježen prvi školski dan visočkih prvačića.

U šest osnovnih škola na području Grada Visoko upisano je 383 prvačića. Najviše upisanih prvačića ima Osnovna škola „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre i to 130, zatim OŠ „Safvet – beg Bašagić“ 88, OŠ „Kulin ban“ 78, OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Veliko Čajno 39, OŠ „Alija Nametak“ Buci 28 i OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Dobrinje 20.

Gradska uprava Visoko

https://www.facebook.com/GradskaupravaVisoko/photos/

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close