Visočanin Anel Bajtarević postao milioner u Chicagu!

Anel Bajtarević rođen u Visokom 1986. godine, a koji od 1997. godine živi u SAD-u, 17. juna postao je milioner tako što je kupio tiket na čijem broju šest je stajao glavni dobitak u iznosu od 20.800.000 dolara.

Ovaj Visočanin koji je sa 10 godina napustio Visoko danas živi u Chicagu gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon toga upisuje vojnu akademiju u državi Virginia, međutim roditelji zbog rata u Iraku i Afganistanu nisu bili za tu njegovu životnu odluku i pokreću porodični biznis 2008. godine u vlastitoj firmi ‘National Freight Lines INC. Chicago’.

Iako je dobio glavni dobitak “20X20″ što mu narednih 20 godina garantuje 20.000 dolara sedmično, ovaj skromni Visočanin nema namjeru napustiti pokrenuti biznis i kao dosta uspješan menager nastavit će živjeti kao i do sada.

Nakon što je potvrđen Anelov dobitak prodajno mjesto gdje je kupljen tiket u njegovu čast je organizovalo posebnu zabavu, a prema američkom zakonu i pravilima igre 208.000 dolara od ovog dobitka pripada upravo prodajnom mjestu gdje je i kupljen dobitni tiket.

(VisokoIN)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close