PolitikaRegion

Više od 6.000 djece u Areni Zenica – Dan djeteta Republike Turske

Treću godinu zaredom u gradskoj Areni u Zenici bit će organizovan Dan djeteta Republike Turske, gdje će biti prisutno više od 6.000 djece iz čitave Bosne i Hercegovine.

Ove godine, kao i prethodnih, organizatori ovog eventa su institut Yunus Emre i Turska amabasada, uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH, i Ministrstva kulture Turske.

Jedan od suorganizatora ovog događaja je i zenička nevladina organizacija Mostovi priateljstva, čijih stotinjak volontera uz studente odsjeka za Turski jezik Filozofskog fakulteta u Zenici marljivo rade u pripremi poklona za djecu.

– Ovo je veliki događaj za region gdje će ove godine biti nagrađeno 6.000 djece iz čitave Bosne i Heregovine koja uče turski jezik. Ovo je događaj gdje se prije svega promoviše dijete, i ukazuje na njegovu vrijednost. Drago mi je da Mostovi prijateljstva i dalje uspješno surađuju sa ovim institucijama, i da samo dio ovakvog projekta – kazao je za Faktor Jasmin Imamović, predsjednik Asocijacije Mostovi prijateljstva.

Ove godine sve prisutne očekuje bogat kulturno-zabavni program u kojem će nastupiti poznati bosanskohercegovački pjevač Hari Mata Hari, te glavna glumica iz popularne turske serije Elif.

Iz instituta Yunus Emre ističu kako im je zadovoljstvo iznova biti u Zenici i oblježiti ovaj veliki praznik za djecu.

– Do sada je kroz ovaj projekat oko 7.000 djece naučilo turski jezik. Svake godine organizujemo ovaj festival kako bi se djeca zabavila i imala svoj dan. U Arenu će sutra doći 6.000 djece, a da nam kapaciteti dozvoljavaju, sigurno bismo doveli i više – kazao je za Faktor Mustafa Yildiz, zamjenik direktora Instituta Yunus Emre.

Manifestacija je na programu sutra u zeničkoj Areni sa početkom u 13 sati, a sve prisutne očekuje nekoliko sati dobre zabave i kvalitetnog kulturno-umjetničkog programa.

faktor.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close