Vijeće ministara nabavlja objekte za smještaj institucija BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Generalnog tajništva Vijeća ministara, donijelo je Odluku o odobravanju Projekta kupovine/nabave objekata za smještaj institucija Bosne i Hercegovine, koji će biti uvršten u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za razdoblje 2012. – 2014. godine.
Na ovaj način Vijeće ministara BiH želi započeti sistemsko rješavanje problema smještaja institucija Bosne i Hercegovine i dugoročno ostvariti uštede u trošenju proračunskog novca jer na godišnjoj razini troškovi zakupa za smještaj institucija iznose oko 9,5 milijuna KM.
Prema Odluci, sredstva osigurana u proračunu za ovu godinu u iznosu od 20 milijuna KM koristit će se za financiranje rješavanja prioritetnog smještaja i opremanje objekata institucija BiH u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Istočnom Sarajevu.
Za financiranje ovog projekta osigurana su sredstva, i to: 7,2 milijuna KM od prodaje Vojarne Maršal Tito, a 12,8 milijuna KM namjenska su sredstva od akumulirane dobiti Službenog glasnika BiH u 2013. godini, u skladu s ranijim zaključkom Vijeća ministara BiH.
Zaključeno je da se prilikom izrade globalnog fiskalnog okvira za razdoblje od  2014. do 2016. godine planiraju sredstva za nastavak projekta kupovine/nabave objekata za smještaj institucija Bosne i Hercegovine.
Prethodno je Vijeće ministara BiH primilo k znanju Informaciju Uprave za neizravno oporezivanje BiH o višegodišnjim kapitalnim ulaganjima.
Zadužena je Uprava da ovu informaciju dostavi Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje koji će pripremiti odgovarajuće zaključke i dostaviti ih Vijeću ministara BiH na usvajanje.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close