VIII takmičenje u hifzu Kur`ana u Bosni i Hercegovini

Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Fondacija „Hifz Časnog Kur'ana” u Sarajevu, u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur'an-i Kerima iz Džedde, Saudijska Arabija, organizuju VIII takmičenje u hifzu Kur`ana u Bosni i Hercegovini.

Takmičenje će se održati u Kulturnom centru „Kralj Fahd” u Sarajevu 21. i 22. septembra 2013. godine u četiri kategorije:

I – hifz cijelog Kur’ana

II – hifz 20 džuzova (ili 15 krugova)

III – hifz 10 džuzova (ili 7 krugova)

IV- hifz 5 džuzova (ili 4 kruga)

Pravo učešća na takmičenju imaju svi hafizi/hafize iz BiH ili osobe koje uče hifz u Bosni i Hercegovini u starosnoj dobi do 35 godina. Hafizi se mogu takmičiti samo u prve dvije kategorije (izuzimajući mogućnost izbora „krugova“).

Takmičari koji su na prethodnim takmičenjima u organizaciji Rijaseta osvojili prvo mjesto mogu se takmičiti samo u višoj kategoriji u odnosu na prethodne godine. Pobjednici u prvoj kategoriji na prethodnim takmičenjima ne mogu se ponovo takmičiti.

Prijava za učešće šalje se Vjerskoprosvjetnoj službi Rijaseta Islamske zajednice u BiH na: [email protected]

Formular za prijavu učešća na takmičenju može se preuzeti sa web-portala Rijaseta Islamske zajednice u BiH (www.rijaset.ba). Prijave se primaju zaključno do 29. augusta tekuće godine.

Učesnicima je obezbijeđen smještaj, ishrana, naknada putnih troškova i priznanja za učešće, a za najuspješnije takmičare i vrijedne nagrade.

Dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: [email protected] ili [email protected]

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close