Video: U operativnoj akciji „Pelegrino“ SIPA lišila slobode pet osoba zbog korupcije

Postupajući po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer su, 26.2.2014. godine, u operativnoj akciji „Pelegrino“ na području Mostara, Čitluka i Širokog Brijega slobode lišili ukupno pet osoba zbog korupcije.

Slobode su lišene osobe inicijala B.K. (1978), J.K. (1980), V.P. (1987), A.M. (1989) i strani državljanin L.C. (1969) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u svezi sa kaznenim djelom iz članka 220. KZ BiH „Zlouporaba položaja ili ovlasti“, kaznenim djelom iz članka 217. KZ BiH „Primanje dara i drugih oblika koristi“ i kaznenim djelom iz članka 295. KZ FBiH „Iznuda“. Među osobama lišenim slobode su i odgovorne osobe u institucijama BiH, i to dva pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH.

U tijeku su pretrage objekata na ukupno devet lokacija na području Mostara, Čitluka, Međugorja i Širokog Brijega, među kojima su i službene prostorije TC Službe za poslove sa strancima u Mostaru, s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su u suradnji sa pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, te uz asistiranje pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i MUP-a Zapadno-hercegovačke županije.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, biti predate na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close