Video: TKD Crni Labudovi ekipni prvaci BiH – “Trud i rad se isplati”

Državno taekwondo prvenstvo BiH 2015. godine u organizaciji TKD “Crni Labudovi” iz Visokog i Taekwondo saveza BiH, a pod pokroviteljstvom općinske načelnice Amre Babić i generalnog sponzora turnira firme “NERS” Visoko, je okupilo oko 260 takmičara iz 20 klubova.
TKD Crni Labudovi je osvojio 1. mjesto u sveukupnom plasmanu, a osim toga je najbolja mlađa kadetkija turnira, Umejma Begzadić, također iz ovog kluba. Na ovom Državno prvenstvu TKD Crni Labudovi je osvojio ukupno 6 zlatnih, 12 srebrenih i 18 brončanih medalja.

Naša produkcijska kuća “Magazin plus” je posjetila ovaj mladi kolektiv na jednom od treninga u OŠ Alija Nametak na Bucima i razgovala sa Sanelom Karavdićem, Rijadom Ahmićem, Minelom Sudžuka i Aidom Alihodžićem, te trenerom i kadetskim selektorom BiH Raifom Ahmićem.

Trener TKD Crni Labudovi i kadetski selektor BiH Raif Ahmić govori o nedavno održanom takmičenju u Visokom, uspjehu svojih takmičara, te se prisjeća daleke 1996. godine i prve brončane medalje s Evropskog prvenstva u taekwando-u:

takd-crnilabudovi-grupna-00

Vezani tekstovi:

– Video: Državno taekwondo prvenstvo BiH u Visokom
– Rezultati sa Državnog taekwondo prvenstva Visoko 2015.
– Video: Taekwondo prvenstvo BiH 21. marta u KSC Mladost Visoko

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close