VIDEO: Ispovjest tuzlanske prostituke – Koliko košta seks uz cestu

Pedesetčetvorogodišnji Nihad Duraković. iz Tuzle uhapšen je u četvrtak navečer u akciji službenika OKP PU Tuzla zbog sumnje da je podvodio žene na prostituciju i nabavljao drogu.
Sumnja se, da je Duraković u blizini petlje Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu navodio tri osobe ženskog spola na prostituciju.

(glas-bosne.com/)

Nezvanično, Nihad Duraković je živio u izbjegličkom kampu u Mihatovićima, te je jedna od tri žene za koje se sumnja da ih je podvodio bila i njegova nevjenčana supruga. Mještani Šićkog broda ističu da su upoznati s hapšenjem.

I ekipa TV1 je danas na ovom mjestu zatekla jednu “prodavačicu ljubavi“. Pred kameru nije htjela, a kaže da posla ima, te da su cijene usluga od 20 do 40 maraka. Dodaje, da ima i starijih i mladjih mušterija. Uslugu vrši najčešće u autu a ako mušterija nema automobil, i ovaj porušeni objekat nedaleko od petlje šićki brod može poslužiti.

Mjesna zajednica Šićki brod je jedna od najnerazvijenih u općini Tuzla, što je jedan od razloga razvoja prostitucije u ovom dijelu Tuzle. Tuzlanska polocija mnogo puta je rastjerivala prostitutke sa ovog područja, ali je najstariji zanat ipak opstajao.

Činjenica je da prostitutke dolaze iz socijalno ugroženih ili neuređenih porodičnih zajednica. U MUP-u TK nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, a postoje indicije da se još nekoliko osoba ženskog spola bavi “najstarijim zanatom” na istoj lokaciji.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close