Video: Bosanske piramide – Prof. dr. Anis Bajrektarević, dr. Semir Osmanagić i Mahir Hadžiahmetović

Prof. dr. Anis Bajrektarević šef katedre i profesor Međunarodnog prava i globalnih političkih studija na Univerzitetu u Beču, te član više prestižnih instituta i stručnih magazina u Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Njemačkoj, Norveškoj, Grčkoj, Rusiji, Kini i Indoneziji u ponedjeljak je posjetio Visoko, odnosno Bosansku dolinu piramida u društvu sa dr. Semirom Osmanagićem i članom upravnih organa Fondacije Arheološki Park BPS Mahirom Hadžiahmetovićem.

Prof. dr. Anis Bajrektarević je trenutno u BiH s ciljem promocije vlastite knjige “Geopolitika- Europa 100 godina kasnije”.
Ovaj rođeni Sarajlija je iskusni diplomat, sveučilišni profesor, plodan pisac akademskih članaka, praktičar i istraživač sa širokom ekspertizom o cross-kontinentalnim pitanjima Evrope i Azije.

Dr. Anis Bajrektarević je nakon deset godina ponovo u Visokom, od prve godina istraživačkih radova na projektu Bosanske doline piramida u Visokom do danas mnogo toga se izdešavalo, ali projekt dr. Semira Osmanagića nije dobio očekivanu podršku društvene zajednice.
Prof. dr. Anis Bajrektarević je za “Magazin plus” pojasnio svoju podršku projektu dr. Semira Osmanagića:

Dr. Semir Osmanagić uz desetu godišnjicu projekta prokomentirao je predstojeću sezonu na Bosanskoj dolini piramida, prisjetio se prethodnih deset godina i komentirao je kritičara ovog projekta. U prvoj video izjavi donosimo najavu projektnih aktivnosti za 2015. godinu.

Član uprave Fondacije Arheološki Park BPS Mahir Hadžiahmetović je komentirao odnos lokalne zajednice prema projektu Fondacije Arheološki Park BPS.

Uz desetu godišnjicu projekta Fondacije Arheološki Park BPS dr. Semir Osmanagić je naglasio činjenicu kako se radi o projektu entuzijazma:

I ova sezona, istraživačkih aktivnosti u Bosanskoj dolini piramida, je započela agresivnim medijskim kritikama na račun angažiranih stručnjaka i samog projekta. Dr. Semir Omsnagić naglašava da kritičari i kritizeri nisu dobronamjernici, već populistički skeptici koji ne nalaze za shodno da vlastite sumnje provjere na licu mjesta. Ovaj projekt je otvoren za sve stručnjake kako uz aktivnosti Fondacije, isto tako za samostalne istraživače kazao nam je dr. Osmanagić.

www.magazinplus.eu – visocko-oko.co.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close