Video – Bobovac: „Bosne će biti onoliko koliko su Bošnjaci svjesni svoje državnosti“

„Bosne će biti onoliko koliko su Bošnjaci svjesni svoje državnosti“, poručio je dr. Mustafa Cerić pred više stotina okupljenih simpatizera na predizbornom skupu u kraljevskom gradu Bobovcu u srijedu.

„Naš je cilj imati jak narod, jer samo jak narod može imati jaku državu, a jaka država garant je slobode, vjere, budućnosti. Jeste li spremni za državu u kojoj nećemo morati hodati pognute glave?“, naglasio je dr. Cerić.

I ovom prilikom istakao je važnost političkog ujedinjenja Bošnjaka, naglasivši da razjedinjenost zarad sitnih interesa mora biti prekinuta.

„To mora stati. Ovo je naše vrijeme, naš novi početak. Ovo nije sahrana, već novo rođenje Bosne i Bošnjaka“, rekao je dr. Cerić.

„Zato smo mi ovdje, glas svakog Bošnjaka širom Evrope, Sandžaka, Kosova, Makedonije. Naš cilj je da ujedinimo Bošnjake u našoj domovini, da budemo slobodni Bošnjaci, Bosanci, građani Bosne i Hercegovine, u Europi i cijelom svijetu“, naglasio je dr. Cerić.

Također je naglasio da podjele i politička prepucavanja najviše osjeti upravo narod, dok država tone u krizu, a broj nezaposlenih, siromašnih i gladnih raste.

„Umjesto što političke stranke novce troše na kampanje, bolje bi im bilo da daju za sirotinju, za stare, za one što gladuju i prose. To je naša moralna dužnost“.

„Stojim pred vama, iskrena srca, kao jedan od vas, da svom narodu ponudim ono što znam i umijem, a moj narod će procijeniti da li je to ono što mu treba“, poručio je dr. Cerić, te pozvao okupljene da na izbore izađu čista srca i glasaju po vlastitoj savjesti.

„Sačuvajmo zemlju i uredimo državu“, naglasio je dr. Cerić.

Prisutnima se, među ostalima, obratio i Edhem Bičakčić, koji je poručio da Koalicija Snaga Bosne, koju čini šest političkih stranaka, daje punu podršku dr. Mustafi Ceriću.

Ovaj skup, kao i kandidaturu dr. Mustafe Cerića na Općim izborima 2014.godine podržao je i KO A-SDA ZDK, na čelu sa gospodinom Kurgaš Refikom. Osim predsjednika KO A-SDA ZDK skupu su prisutvovali kandidatati stranke A-SDA ZDK za predstojeće izbore za sve nivoe vlasti, kao i veliki broj članova i sipmatizera stranke sa područja cijelog Kantona i države BiH.

Nosilac liste za Parlamenta FBiH Refik Kurgaš koji je kao dugogodišnji uspješan privrednik prisutne upoznao sa osnovnim ciljevima za koje se stranka A-SDA i njeni zastupnici zalažu, a to su:

Dr. Emir Demir predsjednik OO A-SDA Kakanj i kandidat za Parlament FBiH je  prisutne ukratko upoznao sa historijatom kraljevskog grada Bobovac:

Za fotografije KLIKNI

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close