Video: Ambasadorica Kraljevine Španije u BiH Maria Aurora Mehia Eraskin u posjeti Visokom

Pored posjeta ambasadora SAD-a u BiH, i turskih privrednika danas je Općinu Visoko posjetila i ambasadorica Kraljevine Španije u BiH Maria Aurora Mehia Eraskin, u sklopu organizovane posjete školama u vezi sa projektom ˝Evropa u mojoj školi˝.
˝Počašćena sam što me je danas primila nova načelnica, gospođa Babić kojoj najiskrenije čestitam i želim puno uspjeha. Zadovoljstvo mi je što sam dio projekta ˝Evropa u mojoj školi˝ kojeg realizuje Evropski pokret a kojeg danas predstavlje gospodin Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH. U okviru tog projekta danas ćemo posjetiti i Gimnaziju ˝Visoko˝ gdje ćemo upriličiti predavanje na temu ˝Mladi u procesu EU integracija˝, rekla je ambasadorica Kraljevine Španije u BiH Maria Aurora Mehia Eraskin tokom današnje posjete.

Našu općinu zajedno sa ambasadoricom Španije posjetio je i gospodin Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH: ˝Koristim priliku da gospođi Babić ispred Evropskog pokreta u BiH uputim čestitke povodom izbora ne poziciju načelnice općine, želim joj puno sreće i uspjeha sa nadom da ćemo nastaviti i sa našim aktivnostima koje smo imali i do sada.”

˝Tema našeg današnjeg razgovora bila je integracija BiH u evropske procese, put BiH ka EU, i sve ono što su preduslovi, a što se može na nivou lokalne zajednice učiniti da taj put bude što brži i što sigurniji”,  izjavila je općinska načelnica, gospođa Babić na kraju ovog sastanka.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close