VI Memorijalni karate turnir ”NEDŽAD DURAKOVIĆ- DŽADAN”

ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR ” NEDŽAD  DURAKOVIĆ – DŽADAN”

TRADICIONALNI KARATE

Savez tradicionalnog karatea Federacije Bosne i Hercegovine
tehnička organizacija Karate klub ”Visoko”

U spomenu na jednog od prvih Visočkih Heroja, nosioca ratnog priznanja  ” Zlatni Ljiljan ” i jednog od osnivača patriotske  lige   NEDŽADA DURAKOVIĆA – DŽADANA, Karate klub ”Visoko”, je dana 15.06.2014. godine u sali MŠC ” Hazim Šabanović” organizovao VI  Memorijalni karate turnir ”NEDŽAD DURAKOVIĆ- DŽADAN”.
ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR ” NEDŽAD  DURAKOVIĆ – DŽADAN”

Savez tradicionalnog karatea Federacije Bosne i Hercegovine
tehnička organizacija Karate klub ”Visoko”

U spomenu na jednog od prvih Visočkih Heroja, nosioca ratnog priznanja  ” Zlatni Ljiljan ” i jednog od osnivača patriotske
lige   NEDŽADA DURAKOVIĆA – DŽADANA, Karate klub ”Visoko”, je dana 15.06.2014. godine u sali MŠC ” Hazim Šabanović” organizovao VI  Memorijalni karate turnir ”NEDŽAD DURAKOVIĆ- DŽADAN”.

Pored takmičara koji su se takmičili za najbolju poziciju u borbama, nastupile su i mlađe uzrasne kategorije, koje su zajedno sa svojim starijim kolegama imali priliku prikazati dio kombinatorike, napadačkih i odbrambenih tehnika, izraženih kroz kihon i katu ( borbu sa imaginarnim protivnikom ), sa prikazom primjene u realnoj borbi.

U vrlo kvalitetnim mečevima koji su se završavali atraktivnim napadima i odbranama, borbe su završene pobjedom  Amela Zukića u finalnom meču protiv Elvedina Kurpejovića, dok su dva treča mjesta zauzeli:  Senahid Bulut i Sađid Bulut.

Sudije na memorijalnom turniru su bili:  Haris Mulahasanović i  Adnan Konjo, a ljekar na ovom takmičenju je bio: Dr. Emir Vražalić i Nefisa Bajramagić.

Na žalost zbog nedostatka novčanih sredstava  uprava kluba nije bila u mogućnosti obezbjediti veči broj takmičara iz drugih karate klubova, pa je ovo takmičenje proteklo u duhu klupskog nadmetanja.

Uprava kluba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close