BiHPrivredaVisoko

VGT osiguranje uručilo donatorski ček od 15.000 KM SOS Dječijim selima BiH

Povodom otvaranja Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj, te nove poslovnice VGT Osiguranja u Goraždu, upriličeno je potpisivanje ugovora o donaciji i primopredaja čeka u vrijednosti 15.000 KM. Na ceremoniji održanoj u SOS vrtiću Goražde su Faruk Smajević, član uprave VGT osiguranja i Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH potpisali ugovor o donaciji kojom se osiguravaju sredstva za rad Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj. VGT osiguranje je donator SOS Dječijih sela BiH već tri godine zaredom, uz opredjeljenje da se prijateljstvo nastavi i u budućnosti.

 

“VGT osiguranje, kao istinski prijatelj  SOS Dječijih sela BiH,  trajno je opredjeljeno da obezbjedi podršku onima kojima je najpotrebnija. Kroz društveno odgovorno poslovanje smo uvijek podržavali rad organizacija koje brinu o djeci. Već tri godine dugo pratnerstvo sa SOS Dječijim selima BiH donijelo nam je trajno zadovoljstvo i ispunjenost činjenicom da pomažemo u obrazovanju i razvoju djece i mladih ljudi čime direktno investiramo u kvalitetniju budućnost naše zemlje. Slogan VGT osiguranja ‘Za bezbrižne dane’ uistinu na najbolji način oslikava posvećenost i želju naše kompanije da bude dio porodice koja djeci, kojoj je to najpotrebnije, osigurava sretno i bezbrižno djetinjstvo”, izjavio je Faruk Smajević, član uprave VGT osiguranja.

 

„VGT Osiguranje kao društveno odgovorna kompanija i dugogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela BiH istinski razumije potrebe djece i porodica sa kojima radimo širom BiH, utoliko su sa zadovoljstvom prihvatili prijedlog za podršku aktivnostima Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj u Goraždu. Posebno nas raduje što je naš korporativni partner prepoznao važnost edukativnog programa kakav je Centar za rani rast i razvoj. Rana prevencija i detekcija kod djece, osobito u porodicama iz marginaliziranih i ugroženih grupa može u značajnoj mjeri doprinijeti zdravom rastu i razvoju, spriječiti napredovanje poteškoća te unaprijediti integraciju u obrazovne institucije. Dodatno, zasad je u BiH samo 14% djece uključeno u zakonski obavezno predškolsko obrazovanje. Zahvaljujući prijateljima iz VGT Osiguranja omogućit ćemo da znatno veći broj djece u Goraždu prođe kroz obavezno predškolsko obrazovanje“, istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

 

Zajedno sa lokalnom zajednicom, SOS Dječija sela BiH su detektovala potrebu za otvaranje Resursne sobe i SOS Centra za rani rast i razvoj namijenjene djeci sa poteškoćama u razvoju, te djeci i porodicama iz marginaliziranih grupa. Inicijalna sredstva i podršku je osigurala Vlada BPK Goražde.

vgt.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close